Notícies
< Anterior1234567...264265
Guerra Civil a Catalunya: Flix recrearà el dissabte el final de la batalla de l'Ebre
dimarts, 18 de novembre de 2014

18/11/2014.-El municipi de Flix acollirà dissabte vinent, 22 de novembre la segona recreació històrica del final de la batalla de l’Ebre organitzada per l’associació Lo Riu. L’acte central tindrà lloc al passeig de l’Ebre del nucli urbà amb el riu com escenari principal, a partir de les 12.30 hores. Grups de recreadors reviuran la retirada ordenada pel meandre del riu Ebre de les tropes republicanes del XV Cos d’Exèrcit dirigides pel tinent coronel Manuel Tagüeña davant la pressió de les unitats nacionals. 

Segona Guerra Mundial: Les entitats jueves de Catalunya reclamen la reforma del Codi Penal per castigar la banalització del nazisme
dijous, 6 de novembre de 2014

06/11/2014.--06/11/2014.- La totalitat de les comunitats jueves catalanes i les associacions d'amistat amb el poble jueu i Israel entraran al registre del Parlament de Catalunya una moció adreçada a tots els grups parlamentaris per a què sigui traslladada a tots els ajuntaments de Catalunya condemnant l'ús del nazisme i l'Holocaust en el debat polític. Expresen que no poden restar en silenci davant de "l’ús absolutament irresponsable i partidista que determinats mitjans de comunicació així com alguns polítics i líders d’opinió, estan fent aquests dies dels termes “nazi” i “nazisme

Segona Guerra Mundial: Roben la inscripció nazi de la porta del camp de Dachau
dimecres, 5 de novembre de 2014

05/11/2014.-La policia alemanya ha obert una investigació després del robatori de la porta negra de ferro forjat del camp de concentració nazi de Dachau que tenia la inscripció "Arbeit macht frei", "El treball us farà lliures" , molt simbòlica per la seva vinculació a l'Holocaust. 

Guerra Civil Espanyola: Euskadi aixecarà un columbari de la dignitat amb les restes dels desapareguts pel franquisme
dimecres, 5 de novembre de 2014

04/11/2014.-El 'lehendakari', Iñigo Urkullu, ha anunciat que el Govern basc crearà a Elgoibar (Guipúscoa) un "columbari de la dignitat" per les restes mortals de desapareguts sense identificar durant el franquisme, i emetrà un certificat de reconeixement del mal "injust patit" a les víctimes del franquisme, ambdós projectes inclosos en el Programa-Base de Prioritats 2015-2016 en matèria de Memòria Històrica que ha presentat aquest dimarts als mitjans de comunicació.