Notícies
< Anterior1234567...251252
Guerra Civil a Catalunya: Els Biberons de 94 anys pugen avui a la Cota 705 per retre homenatge de nou als soldats de la batalla de l'Ebre
divendres, 25 de juliol de 2014

25/07/2014- La vicepresidenta del Govern de la Generalitat, Joana Ortega, presidirà aquest divendres, 25 de juliol, l’ofrena floral al monument a la pau, situat a la cota 705 de la Serra de Pàndols, al municipi de Pinell de Brai (Terra Alta), a les 12.00 hores, en homenatge a les víctimes i combatents de la batalla de l’Ebre. Aquest acte se celebra cada any, des del 1989, organitzat per l’Agrupació de Supervivents de la Lleva del Biberó 41, el 25 de juliol, coincidint amb l’aniversari de la data d’inici de la datalla de l’Ebre.

Guerra Civil a Catalunya: Tortosa incorpora a la seva oferta turística visites guiades als escenaris de la Guerra Civil
dimecres, 23 de juliol de 2014

23/07/2014.-Conèixer com van viure Tortosa i els seus habitants els bombardejos de l'aviació l'any 1938. Saber els detalls de l'èxode massiu de la població cap a les muntanyes. Escoltar les cròniques de la televisió italiana sobre els ràids aeris que van fer els seus pilots sobre la ciutat. O passejar pels mateixos escenaris del front de guerra a Tortosa que va deixar escrits Ernest Hemingway en els seus reportatges. L'atractiva proposta de l'empresa Terra Enllà, que ofereix "un viatge diferent per la Batalla de l'Ebre", inclou aquestes i altres possibilitats de la mà dels seus impulsors, el periodista Andreu Caralt i l'antropòloga Maite Hernández, que han incorporat Tortosa en la seva oferta de visites guiades pels espais que van protagonitzar la Guerra Civil a les Terres de l'Ebre i al Priorat. Ahir al matí van oferir un tast de la visita que estrenen el proper dissabte 26 de juliol (a les 10h i 19h), acompanyats del regidor de Turisme, Alfredo Ferré.

Guerra Civil a Catalunya: Mor als 93 anys l'austríac Hans Landauer, un dels últims brigadistes
dimarts, 22 de juliol de 2014

-22/07/2014.- Hans Landauer, l'últim brigadista austríac, combatent republicà en la Guerra Civil d'Espanya (1936-1939), ha mort als 93 anys d'edat, ha informat avui el diari Der Standard en la seva edició electrònica. Hans Landauer era cronista de la participació austríaca a la Guerra Civil, en què va participar a partir dels 17 anys d'edat. Va morir el 19 de juliol a la seva ciutat natal Oberwaltersdorf, a uns 50 quilòmetres al sud de Viena. 

Guerra Civil a Catalunya: El Poble Vell de Corbera d'Ebre amplia a tot el recinte l'entrada de pagament
dilluns, 14 de juliol de 2014

14/07/2014.-Dos euros. És el preu que a partir d’aquest estiu cal pagar per accedir al recinte històric del Poble Vell de Corbera d’Ebre, símbol de la destrucció provocada durant la batalla de l’Ebre. La mesura es va aplicar enguany per primer cop per Setmana Santa i amb l’arribada de l’estiu s’ha generalitzat. Fins ara, únicament era de pagament l’accés a l’interior de l’església de Sant Pere, l’edifici més emblemàtic de l’indret.
Ara, però, i amb la voluntat d’obtenir recursos per assumir tasques de consolidació dels edificis en runes i per oferir uns millors serveis, s’ha decidit ampliar l’entrada de pagament a tot el recinte.