Notícies
< Anterior1234567...271272
Guerra Civil Espanyola: ERC reclama explicacions a Exteriors sobre la participació d'un cònsol en un homenatge a la Division Azul
dimecres, 25 de febrer de 2015

25/02/2015.-El diputat d'Esquerra Republicana (ERC) al Congrés Joan Tardà vol que el Ministeri d'Afers Exteriors doni explicacions sobre la participació del cònsol espanyol a Sant Petersburg, Juan Antonio Martínez-Cattáneo, en un homenatge als membres de la División Azul el passat dia 10 per excombatents i els seus familiars. Mitjançant una sèrie de preguntes registrades al Congrés, Tardà vol saber si el Govern considera "oportú" que el cònsol espanyol participés en aquest homenatge als soldats espanyols que van lluitar a la División Azul "al costat dels nazis al cruel setge de Leningrad ". I en cas de no estar d'acord, pregunta si pensa adoptar alguna mesura contra Martínez-Cattáneo.

Segona Guerra Mundial: Obama declara monument nacional un camp d'internament americà a Hawaii
dimecres, 25 de febrer de 2015

25/02/2015.-El president dels Estats Units, Barack Obama, ha designat el Camp d'Internament i Concentració de Honouliuli a Oahu (Hawaii) com Monument Històric Nacional. Un anunci realitzat amb motiu del 73 aniversari d'una ordre del president Franklin Roosvelt en 1942 que autoritzava l'empresonament de 120.000 japonesos-americans, dos terços dels quals eren ciutadans dels Estats Units, en els camps de concentració durant la guerra.

Guerra Civil a Catalunya: Cap de setmana d’experiències de turisme de memòria i vi a la Terra Alta
dimecres, 18 de febrer de 2015

18/02/2015.-L’empresa de guiatges ebrenca Terra Enllà i tres cellers de la DO Terra Alta organitzen un cap de setmana d’experiències de turisme de memòria i degustació de vins a la comarca de les Terres de l'Ebre. Un territori, la Terra Alta, que fou epicentre de la batalla de l’Ebre i avui és considerada una de las zones vinícoles amb major reconeixement de Catalunya i recentment multipremiada al concurs mundial de garnatxes. Les rutes es concentren el proper dissabte, 21, i diumenge, 22 de febrer.

Segona Guerra Mundial: Mor Martin Gilbert, biògraf oficial de Churchill i gran expert de l'Holocaust
dimecres, 11 de febrer de 2015

11/02/2015.- El britànic Martin Gilbert, biògraf oficial de Winston Churchill i un destacat historiador de l'Holocaust, ha mort després d'una llarga malaltia. Tenia 78 anys. Educat a la Universitat d'Oxford, Gilbert va escriure més de 80 llibres, entre ells molts temes relacionats amb la Segona Guerra Mundial. A Anglaterra era més conegut pels seus treballs sobre Churchill, que va iniciar quan treballava amb el fill del primer ministre, Randolph Churchill, en una biografia oficial.