Notícies
< Anterior1234567...269270
Segona Guerra Mundial: Set ciutats de la Red de Juderías d'Espanya recordaran a les víctimes de l'Holocaust
dijous, 22 de gener de 2015

La Red de Juderías d'Espanya-Camins de Sefarad recordarà en set ciutats espanyoles a les víctimes de l'Holocaust, el Dia Internacional se celebra el 27 de gener, amb activitats com l'encesa d'espelmes o un conferència en què intervindrà un supervivent nascut al gueto de Varsòvia (Polònia) o familiars d'espanyols que van ajudar a salvar vides de jueus duurant l'Holocaust.

Guerra Civil Espanyola: Diversos països demanen a Espanya davant l'ONU que investigui els crims del franquisme
dimecres, 21 de gener de 2015

21/01/2015.- Diversos països han demanat a Espanya que investigui els crims de la Guerra Civil i el franquisme (1939-1975), durant l'Examen Periòdic Universal (EPU) al qual es va sotmetre Espanya aquest dimecres a la seu de les Nacions Unides a Ginebra. El EPU és una revisió obligatòria entre parells, a la qual el Consell de Drets Humans de l'ONU convoca els 193 Estats membres que vulguin fer-ho a que exposin les seves propostes perquè el país examinat millori la situació dels drets humans.

Guerra Civil a Catalunya: Navàs edita un llibre sobre els seus anys de la República, la Guerra Civil i la repressió
dimecres, 21 de gener de 2015

21/01/2015.-La sala d'actes de l'Escola Diocesana de Navàs (Bages, Barcelona) serà l'escenari el proper dissabte, 24 de gener, a les 12.00 hores, de la presentació del llibre ‘Silencis. República, Guerra Civil i Repressió Franquista a Navàs (1931-1945)’, la culminació d'un extens treball de recerca, investigació i recopilació sobre els anys de la Repúbica, la Guerra Civil i la posterior repressió del règim franquista a Navàs.

Guerra Civil a Catalunya: Catalunya commemorarà el 2015 el centenari de Neus Català i el 75è aniversari de l'afusellament de Companys
dimarts, 20 de gener de 2015

21/01/2015.- El Govern de la Generalitat de Catalunya ha anunciat que al llarg de l'any 2015 commemorarà, entre d'altres esdeveniments i personalitats, el 75è aniversari de l'afusellament del president de la Generalitat, Lluís Companys, i el centenari del naixement de la deportada supervivent al camp nazi de Ravensbruck, Neus Català. L'objectiu és recuperar-los, divulgar-los i projectar-los internacionalment. La proposta l’ha elaborat la Comissió de Commemoracions, l’òrgan col·legiat que impulsa i coordina la política commemorativa del Govern, i que està presidit pel president de la Generalitat.