Notícies
< Anterior1234567...279280
Segona Guerra Mundial: Alemanya indemnitzarà amb 10 milions d'euros als expresoners de guerra soviètics vius
dissabte, 23 de maig de 2015

23/05/2015..Alemania indemnitzarà amb 10 milions d'euros, els expresoners de guerra soviètics pels patiments als quals van ser sotmesos durant la Segona Guerra Mundial. Segons estimacions alemanyes, n'hi ha uns 4.000 supervivents soviètics (russos i ucraïnesos, principalment), als quals es lliuraria una paga única de 2.500 euros.

Guerra Civil Espanyola: Restaurar, consultar i retirar: les tres propostes sobre el futur del monument franquista a Tortosa
divendres, 22 de maig de 2015

22/05/2015.-El futur del monument franquista de la batalla de l’Ebre a Tortosa és un dels assumptes que s’ha posat sobre la taula en la campanya electoral. Inaugurat el 1966 pel dictador Franco al bell mig del riu Ebre i incorporat al cens de simbologia franquista de Catalunya, fa 30 anys que està abandonat. Ara, els diversos partits polítics plantegen tres opcions: una consulta vinculant sobre el seu futur, la retirada i museïtzació, i la restauració i il·luminació mantenint-lo al mateix indret.

Guerra Civil a Catalunya: Busquen 500 figurants per a un film per a televisió sobre la batalla de l’Ebre
dijous, 21 de maig de 2015

21/05/2015.- La productora catalana Setmàgic Audiovisual conjuntament amb TV3 començaran a rodar un film per a televisió sobre la batalla de l’Ebre el proper mes de juliol. Anomenada Ebre, del bressol a la batalla, la història narrarà la història de quatre joves de la lleva del biberó, adolescents d’entre 17 i 18 anys que van ser cridats a files la primavera de 1938 per unir-se a l’Exèrcit de la República i participar en la batalla clau de la Guerra Civil espanyola. «Narra la història d’aquests joves obligats a abandonar la innocència entre el xiulet de les bales», apunta la productora

Guerra Civil Espanyola: El Govern popular d'Alacant obre al turisme un refugi antiaeri de la Guerra Civil
divendres, 15 de maig de 2015

15/05/2015.-El refugi de la Guerra Civil situat sota la plaça Sèneca d'Alacant i el centre d'Interpretació dels Refugis Antiaeris han obert aquest dimecres les seves portes al públic, en un acte presidit per l'alcalde de la ciutat, Miguel Valor (PP). El Centre d'Interpretació dels Refugis s'ubica a l'edifici conegut com a Casa de Màquines, condicionada a la confluència dels carrers Itàlia i Portugal, que limita amb la referida plaça, remodelada recentment. En aquest espai s'expliquen a través de panells i diversos elements el motiu de la construcció i ús dels refugis antiaeris a Alacant durant la Guerra Civil Espanyola.