Notícies
< Anterior1234567...263264
Segona Guerra Mundial: Barcelona entrega la Medalla d'Or al Mèrit Cívic a Neus Català, supervivent dels camps nazis
dijous, 30 d'octubre de 2014

30/10/2014.-L'Ajuntament de Barcelona ha entregat aquest dimecres la Medalla d’Or al Mèrit Cívic a Neus Català, supervivent dels camps nazis, per la seva tasca de preservació de la memòria històrica, la lluita contra el feixisme i la defensa dels drets de les dones.

Guerra Civil a Catalunya: Tornen els dies 1 i 2 les jornades de recreació a la Cota 402 de Corbera d'Ebre
dimecres, 29 d'octubre de 2014

29/10/2014.-L’associació Cota 402 i el museu de La Trinxera de Corbera organitzen els dies 1 i 2 de novembre les jornades d’època a l’espai històric recuperat de les trinxeres de la Cota 402. Una zona propera al nucli urbà que fou lloc de comandament de la 35ena Divisió Internacional els primers dies de la batalla de l’Ebre. Les jornades s’inauguren dissabte, dia 1, a partir de les 10.00 hores amb l’obertura dels espais museïtzats i un mercat de productes de la terra, artesanals i d’objectes vinculats amb la batalla.

Guerra Civil a Catalunya: El Síndic pregunta al Parlament per què no es compleix la moció a favor de les exhumacions
dimarts, 28 d'octubre de 2014

28/10/2014.-El Síndic de Greuges de Catalunya ha tramitat la queixa presentada pels impulsors d’un Banc d’ADN pels desapareguts a la Guerra Civil per l'incompliment, per part del Govern de la Generalitat, dels acords presos al Parlament en relació al Banc d'ADN, exhumació i Llei de Fosses Comunes. La moció aprovada al Parlament el desembre de 2013 instava al Govern a prendre un seguit de mesures que, lamenten els impulsors, no s’han dut a terme.

Guerra Civil Espanyola: Estrenat un documental que retrata el llegat del sindicat anarquista CNT
dimarts, 21 d'octubre de 2014

23/10/2014.-El passat dimarts 14 d'octubre va tenir lloc a la llibreria especialitzada de cinema Ocho y Medio de Madrid, la presentació del documental Memòria Viva. Una obra que representa un compendi de memòries col·lectives de més de cent anys, marcats per la pròpia vida del sindicat CNT i de les persones que han format part d'ella, assegura el sindicat en un comunicat. De manera directa transmet experiències, en molts casos inèdites, que han suscitat l'interès de la SEMINCI, prestigiós certamen internacional de cinema a Valladolid, on aquest dimarts 21 d'octubre ha tingut lloc la preestrena en la categoria de documentals.