Notícies
< Anterior1234567...298299
Guerra Civil a Catalunya: La Garriga, un des primers ajuntaments catalans en pagar proves d'ADN a familiars de desapareguts
dimarts, 19 d'abril de 2016

19/04/2016.-L'Ajuntament de la Garriga (Barcelona) ha estat un dels primers consistoris catalans que ha pagat les proves d'ADN, 600 euros en total, a quatre veïns i veïnes del poble‬ per localitzar els seus familiars desapareguts durant la guerra civil. Les mostres recollides, que les custodiarà el projecte Banc d’ADN de desapareguts de la Guerra Civil, es podran comparar amb les restes que es trobin quan es vagin obrin més fosses comunes.

Guerra Civil a Catalunya: Reportatge: L'Observatori de l'Ebre publica el diari de guerra del pare Rodés
dilluns, 18 d'abril de 2016

18/04/2016.-Roquetes ha acollit la presentació del valuós ‘Diario en tiempo de guerra’ del director de l’Observatori de l’Ebre el pare Lluís Rodés, crònica excepcional dels anys tràgics de la Guerra Civil a Roquetes i Tortosa. Més enllà del relat dia a dia del fets, el manuscrit transmet l’angoixa de l’autor davant la tragèdia de la qual en forma part. Ell, un catòlic jesuïta fidel a la República i contrari a l’aixecament militar "és una persona mal identificada a la història", descriu l'historiador Antoni Roca.

Guerra Civil Espanyola: Compromís insta el Senat a reparar la memòria dels treballadors esclaus del franquisme
dilluns, 18 d'abril de 2016

18/04/2016.-El senador territorial de Compromís, Carles Mulet, ha registrat al Senat una moció, que recull la petició feta recent en els Corts Valencianes per part del diputat autonòmic Francisco García, en la qual s'insta el Govern a la recuperació i reconeixement dels treballadors esclaus del franquisme. Segons el text d'aquesta moció, la democràcia espanyola té un important deute pendent amb els treballadors esclaus del franquisme, en matèria de reconeixement, reparació i investigació. A França, per exemple, es va produir un intens debat sobre la col·laboració de Renault amb el Reich i el règim col·laboracionista de Vichy, durant l'ocupació. Entitats privades de gairebé qualsevol sector es van beneficiar del treball de més de 400.000 reclusos en un règim proper a l'esclavitud.

Guerra Civil a Catalunya: Mor Joan Bta. Nos, l’últim dels 200 deportats ebrencs als camps nazis
dimecres, 13 d'abril de 2016

13/04/2016.- La matinada de diumenge va morir als 92 anys d’edat Joan Baptista Nos Fibla, l’últim dels 200 deportats als camps nazis nascut a les Terres de l’Ebre. Ho va fer a Alcanar, a les Terres de l'Ebre, el poble on va néixer. D’aquesta manera, s’esgota la memòria viva dels supervivents nascuts a les Terres de l’Ebre, després que fa dos anys ens va deixar als 90 anys el veí de Caseres, Edmon Gimeno