Notícies
< Anterior1234567...265266
Guerra Civil a Catalunya: Recuperant la memòria dels germans Miret, de l'Ebre a les mans dels nazis
dimecres, 26 de novembre de 2014

26/11/2014.- Fa només quatre o cinc anys que la memòria dels germans Miret s’ha començat a rehabilitar a Catalunya. I ha estat així gràcies al nét d’una de les seves germanes, de nom Joan Molet. Membre de l’Amical de Mauthausen, Molet va estar a Flix el passat cap de setmana en l’acte de commemoració del final de la batalla de l’Ebre. I fou un dels convidats encarregats de lliurar al riu Ebre una ofrena floral a totes les víctimes de la Guerra Civil. La memòria dels dos germans de la seva àvia, lamenta, havia quedat en l’oblit al país, mentre que a França havia estat reconeguda i honrada. 

Segona Guerra Mundial: Barcelona homenatja a vuit deportades al camp nazi de Ravensbrück
dimecres, 26 de novembre de 2014

26/11/2014.-L’Amical de Ravensbrück organitza l’acte Les dones de Ravensbrück. Petit retrat de 8 lluitadores catalanes. Es fa en memòria de Carme Buatell, Alfonsina Bueno, Lola Casadellà, Neus Català, Carme Bartolí (Gardell), Conxita Grangé, Secundina Barceló i Mercedes Núñez,amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, el Memorial Democràtic i la Diputació de Barcelona. 

Guerra Civil a Catalunya: La Generalitat exhumarà el 2015 fosses comunes de la Guerra Civil a l'Ordal
dilluns, 24 de novembre de 2014

El Govern de la Generalitat ha presentat la campanya de prospecció, localització i anàlisi de restes humanes de la Guerra Civil a la Serra de Riés (Alt Penedès) que la Generalitat durà a terme durant l’any 2015. El març de 2014, arran d’unes troballes fortuïtes d’ossos humans, la Generalitat va impulsar una excavació d’urgència a la Serra de Riés, en aplicació del Protocol de col·laboració entre els Departaments de Governació i Cultura per als casos de troballes de restes humanes i béns mobles associats del període històric de la Guerra Civil i la dictadura franquista

Segona Guerra Mundial: L’Amical de Mauthausen crida a recuperar la memòria de la República per prevenir el feixisme
diumenge, 23 de novembre de 2014

24/11/2014.-El president de l’Amical de Mauthausen, Enric Garriga, acompanyat d’altres membres de l’associació que vetlla per la memòria dels deportats republicans als camps nazis, va participar el passat dissabte en l’acte de commemoració del final de la batalla de l’Ebre celebrat a Flix. Garriga va fer una crida a recuperar els valors de la República com a eina per a prevenir el feixisme en auge a Europa.