Notícies
< Anterior1234567...285286
Segona Guerra Mundial: Xina recorda dijous el final de la Segona Guerra Mundial amb una exhibició miltar
dijous, 3 de setembre de 2015

02/09/2015.- El Govern xinès exhibirà el seu poder militar dijous en una desfilada de més de 12.000 soldats, 200 avions i tancs per commemorar la fi de la Segona Guerra Mundial, un acte al qual no assistiran la majoria de líders occidentals. El president xinès, Xi Jinping, supervisarà en persona aquest dijous 3 de setembre el 70ª aniversari del que Pequín anomena "la victòria de la guerra de resistència del poble xinès contra l'agressió japonesa i de la guerra mundial contra el feixisme". La desfilada commemorarà la capitulació del Japó, el 2 de setembre de 1945, i la fi de l'ocupació de l'Exèrcit nipó a la Xina.

Guerra Civil Espanyola: París va retre homenatge als espanyols republicans que van alliberar París l'agost de 1944
dijous, 27 d'agost de 2015

26/08/2015.-París va retre dilluns homenatge als integrants de la Nueve, la primera brigada de combatents, formada majoritàriament per espanyols republicans i anarquistes, que van entrar a París el 24 agost 1944 per alliberar la ciutat dels nazis. Els actes commemoratius del seu 71 aniversari van tenir el seu punt de partida en una via de vianants a la vora del Sena, on van intervenir membres de l'Associació 24 d'agost, l'historiador espanyol Benito Bermejo, -que va parlar sobre els deportats als camps de concentració de Mauthausen - i militants del sindicat anarquista CNT, entre d'altres.

Guerra Civil a Catalunya: El Memorial Democràtic presentarà un llibre amb 13 relats biogràfics d’infermeres al front
dimecres, 26 d'agost de 2015

26/08/2015.-El Memorial Democràtic presentarà dimarts, 22 de setembre, el llibre “Enfermeras de Guerra”. El volum és fruit de la recerca de diferents investigadores i ha estat coordinat per les professores Anna Ramió i Carme Torres. Es tracta d’un testimoni històric de la infermeria durant la Guerra Civil a partir dels relats biogràfics d’Ana Viñas, Ramona Gurnés, Victoria Santamaría, Maria Sans, Pilar de Viala, Trinidad Gallego, Carme Casas, Guadalupe Cussó, Carme Barrull, Cándida Sala, Antònia Palacín, Alegría Royo i Emilia Santaolalla, que van treballar d'infermeres a Catalunya.

Segona Guerra Mundial: Descobreixen al riu Vístula una làpida jueva i un bombarder soviètic
dimecres, 26 d'agost de 2015

26/08/2015.-A mesura que l'aigua dels rius a Polònia cau a nivells sense precedent enmig d'una prolongada sequera, s'han trobat tombes jueves i un avió de guerra soviètic amb les restes dels seus pilots en el llit d'un riu, evidències de les tribulacions que va passar aquest país al segle passat.Poc abans s'havien trobat fragments de pedra del pont Poniatowski, de principis del segle XX, al riu Vístula a Varsòvia, que els alemanys van volar en 1944 després d'aixafar l'aixecament de Varsòvia. El pont va ser reconstruït després de la guerra.