Notícies
< Anterior1234567...303304
Guerra Civil a Catalunya: Xerta vol recuperar el patrimoni de la Guerra Civil oblidat al terme
diumenge, 21 d'agost de 2016

21/08/2016.- Cada cop són més els ajuntaments catalans i de la resta de l'Estat interessats a recuperar els vestigis de la Guerra Civil per a usos patrimonials i turístics. L'alcalde de Xerta, el republicà Roger Aviñó, ha anunciat al Diari la voluntat de recuperar de l'oblit aquestes restes, d'altra banda força nombroses al terme municipals.

Guerra Civil a Catalunya: El Govern català encarrega a la URV l’estudi de catalogació de les fosses a l’Ebre
dimarts, 26 de juliol de 2016

26/07/2016.-El conseller d’Afers Exteriors, Raül Romeva, va aprofitar la seva presència ahir a l’acte commemoratiu a la serra de Pàndols per anunciar l’encàrrec a la URV de l’estudi de catalogació de les fosses de les Terres de l’Ebre. Un estudi anunciat el novembre del 2015 per la Subdirecció de Memòria i Pau de la Generalitat en una jornada temàtica a Tortosa.

Guerra Civil a Catalunya: Una desena de biberons tornen a Pàndols per recordar els caiguts a la batalla de l'Ebre
dimarts, 26 de juliol de 2016

25/07/2016.-Miquel Morera, biberó de 96 anys de la Columna Macià-Companys, observa amb expectació les cabrioles del caça F-18 de la base aèria de Saragossa sobre el cel blau de Pàndols. És l’instant final del calorós acte d’homenatge a totes les víctimes de la batalla de l’Ebre impulsat fa dècades pels supervivents de la Lleva de Biberó. Amb franquesa i un somriure als llavis, admet, «si l’enemic hagués tingut aquests avions a la guerra, no hauríem durat ni cinc minuts».Acompanyat de la seva família, el veterà és un dels pocs biberons que enguany va assistir a l’acte, sempre convocat un 25 de juliol, efemèride de l’inici de la batalla, a les 12 del migdia, a la Cota 705, on es va erigir un monument símbol de pau i reconciliació.

Segona Guerra Mundial: El museu d'Auschwitz-Birkenau prohibeix l'ús de Pokémon Go a l'antic camp d'extermini
dijous, 21 de juliol de 2016

21/07/2016.- El museu memorial d'Auschwitz-Birkenau ha demanat als responsables de Pokémon Go que suprimeixin l'antic camp de concentració i extermini nazi del joc per a telèfons mòbils. "Considerem aquestes pràctiques fora de lloc. Va ser aquí on milers de persones van patir, jueus, polonesos, gitanos, russos i gent d'altres nacions", va explicar. "Volem sensibilitzar de manera general a tots els productors de jocs sobre el respecte de la memòria de les víctimes del camp de mort nazi més gran de la Segona Guerra Mundial", ha afegit