Notícies
< Anterior1234567...287288
Segona Guerra Mundial: Polònia exhuma 35 herois de la Segona Guerra Mundial morts pel govern comunista
dijous, 8 d'octubre de 2015

08/10/2015.-El Govern polonès ha enterrat de manera solemne les restes de 35 herois nacionals, persones que van lluitar contra l’opressió nazi durant la Segona Guerra Mundial i van ser assassinats pel nou lideratge comunista al país, un cop acabada la guerra, quan es sentir amenaçat pel seu patriotisme.Les restes de les víctimes van ser recuperades recentment de fosses comunes no senyalitzades amb forats de bala a la part posterior dels seus cranis.

Guerra Civil Espanyola: Un total de 29 entitats de memòria reclamen als partits polítics l’obertura de fosses
dijous, 8 d'octubre de 2015

08/10/2015.-Un total de 29 entitats dedicades a la recuperació de la memòria de la guerra civil han elaborat un manifest adreçat als partits polítics que es presenten a les properes eleccions generals on reclamen, entre d’altres, la senyalització i obertura immediata de totes les fosses d’aquest període històric

Guerra Civil a Catalunya: Glòria Aymà, tortosina de 88 anys, ‘De l’exili a França puc explicar infinitat de desastres’
dimecres, 7 d'octubre de 2015

07/10/2015.-Durant un quart d'hora i amb la veu trencada pel dolorós record, Glòria Aymà, tortosina de 88 anys, va relatar la seva colpidora infantesa i adolescència, víctima de la guerra i l'exili, davant d'un auditori que va omplir dilluns al vespre la sala de la Cambra de Comerç de Tortosa. Convidada per l'Associació Amics de la Unesco de Tortosa, el testimoni fou imprescindible per assimilar la magnitud d'un fenomen -l'exili dels refugiats- que malauradament s'ha reproduït al llarg de la història i ho continua fent avui amb l'èxode sirià. 

Guerra Civil a Catalunya: Gandesa acull diumenge un nou homenatge als aviadors republicans
divendres, 2 d'octubre de 2015

02/10/2015.-L’Associació d’Aviadors de la República (ADAR) organitza aquest cap de setmana un nova jornada de commemoració a Gandesa, antic front de l'Ebre, on s’erigeix un monument en el seu record. L’activitat s’inicia demà, dissabte, amb la presentació del llibre ‘Francesc Viñals: darrer cap de la segona de xatos’, a càrrecs dels seus autors David Íñiguez i David Gesalí. La cita és a les 19hores al Museu Memorial de la Batalla de l’Ebre, a Gandesa.