Notícies
< Anterior1234567...301302
Guerra Civil Espanyola: Madrid retirarà mencions i medalles d'or a personatges i organitzacions franquistes
divendres, 24 de juny de 2016

26/06/2016.- La menció concedida al que va ser president de Govern durant la dictadura franquista Carlos Arias Navarro serà una de les mencions honorífiques que retirarà l'Ajuntament de Madrid en aplicació de la Llei de Memòria Històrica i que ha estat aprovada amb el vot favorable de Ahora Madrid i PSOE. La retirada ha estat aprovada en la Comissió de Cultura i Esports de l'Ajuntament, en la qual el Partit Popular i Ciutadans han anunciat que reserven el seu vot per al ple en què es voti la proposta el 29 de juny. La portaveu del PP a l'Ajuntament de Madrid, Esperanza Aguirre, ha assenyalat que la proposta "no va enlloc", i veu "absurd" retirar distincions honorífiques a persones que han mort.

Guerra Civil a Catalunya: L'evacuació dels 3.000 nens de la guerra, en una exposició al Memorial Democràtic de Catalunya
divendres, 24 de juny de 2016

24/06/2016.-L’Arxiu Nacional de Catalunya (ANC), el Memorial Democràtic de Catalunya i l’Asociación 'Archivo Guerra y Exilio' (AGE) han inaugurat l’exposició “Los Niños de la Guerra expliquen la seva vida, expliquen la teva història”, una mostra sobre la trajectòria dels gairebé 3.000 nens espanyols que, els primers mesos de 1937, van ser evacuats a la Unió Soviètica per a protegir-los de la guerra d’Espanya. L’exposició es presenta en el marc de la commemoració dels 80è aniversari de l’acabament de la Guerra Civil espanyola.

Segona Guerra Mundial: Venen en una polèmica subhasta objectes privats de Hitler i Goering
divendres, 24 de juny de 2016

24/06/2016.-Una jaqueta pertanyent a Adolf Hitler i un contenidor de llautó que contenia el flascó de cianur que va utilitzar Hermann Goering per suïcidar-se són alguns dels objectes que s'han venut per milers d'euros durant una subhasta celebrada a Munic, en la qual s'ha posat a la venda la col·lecció personal de records del nazisme d'un metge nord-americà.

Guerra Civil Espanyola: La Comarca de Terol difon com a recurs turístic els vestigis de la Guerra Civil
diumenge, 29 de maig de 2016

29/05/2016.-La Comarca Comunitat de Terol s'ha incorporat com a recurs turístic els vestigis de la Guerra Civil, que estan repartits per diferents municipis de la comarca. El projecte l'ha dut a terme el Taller d'Ocupació 'Turisme ComarcaTE Online' i s'ha anomenat 'Atrinchérate'. La Comarca Comunitat de Terol ha editat 28.500 fulls informatius on s'explica amb un mapa 15 llocs, encara que alguns d'ells a la mateixa localitat, amb restes de la Batalla de Terol. Els turistes poden veure trinxeres, punts d'observació, búnquers, refugis, nius de metralladores, etc. Els fulls informatius es distribuiran entre els Ajuntaments de la Comarca de la Comunitat de Terol i les oficines de turisme.