Notícies
< Anterior1234567...308309
Guerra Civil a Catalunya: Localitzen 450 granades de mà, dinamita i explosius de la Guerra Civil a la rectoria vella de Sallent
dijous, 12 de gener de 2017

Agents dels Mossos d’Esquadra de l’Àrea de Desactivació d’Artefactes Explosius han localitzat aquest matí a la Rectoria vella de Sallent (Bages) 450 granades de mà del model FAI, 7,6 kilograms de dinamita, 160 metres de metxa lenta, 750 artefactes explosius improvisats amb els seus detonadors i metxa, i 1.900 cartutxos de fusell del calibre 100 mm. Tots els artefactes provenen de la Guerra Civil espanyola. Aquesta rectoria va ser comissada per la Confederació Nacional del Treball (CNT) que l’utilitzava com a una local de l’organització.

Segona Guerra Mundial: Àustria convertirà en un centre d'ajuda als discapacitats la casa nadiua de Hitler
dijous, 15 de desembre de 2016

15/12/2016.-L'expropiada casa natal del dictador nazi Adof Hitler (1889-1945) a la localitat austríaca de Braunau am Inn tindrà "una finalitat social" -possiblement en l'ajuda a discapacitats- com "antítesi" a les polítiques del Tercer Reich. El governador de l'Estat federat d'Alta Àustria, Josef Pühringer, on es troba la localitat natal de Hitler, ha explicat avui a l'agència de notícies austríaca APA a què es destinarà la casa i ha descartat la possibilitat de derruir-la. "Després d'un debat en profunditat hem acordat que la casa no es derruirà", ha declarat després d'una reunió amb el ministre de l'Interior, Wolfgang Sobotka, i l'alcalde de Braunau am Inn, Johannes Waidbacher.

Guerra Civil Espanyola: L'Azerbaidjan preserva la memòria dels aviadors republicans
dimecres, 14 de desembre de 2016

14/12/2016.-L’Associació d’Aviadors de la República (ADAR) va visitar la República d’Azerbaidjan del 25 al 30 de novembre per retre homenatge als aviadors republicans que van formar-se en aquest país i aquells que van combatre en defensa de la invasió nazi el 1941-1945.

Guerra Civil Espanyola: València obre una ruta pels espais claus de la ciutat quan va ser capital de la República
dissabte, 3 de desembre de 2016

03/12/2016.-L'Ajuntament de València ha presentat avui el projecte “València en la memòria”, una iniciativa que busca recuperar i donar visibilitat a edificis, monuments i llocs de la ciutat que van tindre un paper important durant el període en què la ciutat va ser capital de la República i, posteriorment, durant la guerra. El consistori ha disposat una sèrie de panells informatius, amb imatges, text en valencià, castellà i anglés i codi QR, en un recorregut cohesionat que comprén, en una primera fase, 8 punts de la ciutat.