Notícies
< Anterior1234567...254255
Guerra Civil a Catalunya: Vins a les Trinxeres, memòria i enoturisme a Corbera d’Ebre
dimecres, 13 d'agost de 2014

13/08/2014.-L’empresa ebrenca Terra Enllà guiatges i el Celler Frisach de la DO Terra Alta estrenen aquest divendres, 15 d’agost, una nova experiència turística al municipi de Corbera d’Ebre, a la comarca de la Terra Alta. Es tracta d’una sinèrgia entre turisme de memòria i enoturisme que posa en valor el valuós paisatge de la batalla de l’Ebre i l’alta qualitat dels vins de la denominació d’origen ebrenca.

Guerra Civil Espanyola: El PSOE demana que es declari el Valle de los Caídos 'contrari a la cultura de la pau'
dimarts, 12 d'agost de 2014

12/08/2014-El diputat del PSOE Odón Elorza ha demanat que es declari el Valle de los Caídos "contrari a la cultura de la convivència i la pau", ja que és "un símbol de menyspreu" a aquests valors i suposa "un greuge" per a les víctimes del franquisme". Elorza ha presentat una Proposició No de Llei per tal que es debati en la Comissió de Cultura el proper mes de setembre on defensa "la cultura de la convivència, la concòrdia, la reconciliació i de la pau, en relació amb el significat del 'Valle de los Caídos' ". 

Segona Guerra Mundial: Mor el guia que va rescatar John F. Kennedy a les illes Salomó el 1943
dimarts, 12 d'agost de 2014

12/08/2014-Eroni Kumana, un habitant de les illes Salomó que a la Segona Guerra Mundial va rescatar al llavors futur president nord-americà John F. Kennedy després del naufragi del seu vaixell, va morir el 2 d'agost als 93 anys. "Sense els actes heroics d'homes com Eroni Kumana, el president Kennedy i la seva tripulació no haurien pogut ser salvats i després no s'hauria convertit en el cap del món lliure", ha informat la Biblioteca i Museu Presidencial de John F. Kennedy a Boston, en anunciar la mort de Kumana. 

Guerra Civil a Catalunya: Els amics de Líster col·locaran de nou a la Cota 705 la placa que fou destrossada
dimarts, 12 d'agost de 2014

12/08/2014.-L'Associació d'Amics d'Enrique Líster, comandant del V Cos d'Exèrcit republicà durant la batalla de l'Ebre, viatjarà el 20 de setembre a l'espai memorial de la Cota 705, a la serra de Pàndols. Ara fa uns anys hi van pujar acompanyats pel fill del comandant comunista, de nom idèntic, per inaugurar una placa en record al militar al mur memorial de la Cota 705. El mes de febrer passat, tanmateix, uns vàndals van arrancar tres de les vuit plaques situades al mur, entre elles una propietat d'UGT i l'esmentada dels amics de Líster.