Notícies
< Anterior1234567...300301
Guerra Civil a Catalunya: Crònica: Les dues cares del monument de Tortosa, actes a favor i en contra del símbol
dilluns, 23 de maig de 2016

23/05/2016.-Partidaris i detractors del monument franquista a la batalla de l'Ebre de Tortosa han celebrat actes centrals en el marc de la campanya per la consulta popular convocada el pròxim dissabte, 28 de maig. Davant l'absència d'un debat públic entre les parts i d'un imprescindible debat acadèmic, els tortosins interessats en el símbol han pogut conèixer de manera detallada les raons d'uns i altres.

Guerra Civil Espanyola: Alberche (Toledo) convocarà una consulta per decidir si mantenen el cognom del Caudillo
divendres, 20 de maig de 2016

20/06/2016.-L'alcaldessa d'Alberche del Caudillo, Ana Rivelles (PP), vol que els veïns d'aquesta pedania toledana de Calera i Chozas decideixin si mantenen o no el cognom que, sobre Francisco Franco, té des la seva fundació el 1956 i s'ha mostrat disposada a sotmetre-ho a votació. Rivelles ha recordat que fa uns mesos un advocat madrileny, Eduardo Ranz, va denunciar per "incitació a l'odi" a diversos alcaldes de localitats espanyoles amb denominació franquista, en considerar que incompleixen la Llei de Memòria Històrica.

Segona Guerra Mundial: Descobreixen un anell d'or i un collaret d'una deportada a Auschwitz amagats en una tassa
divendres, 20 de maig de 2016

20/05/2016.-Personal del Museu d'Auschwitz ha trobat un anell de dona d'or i un collaret embolicat en un tros de tela en una tassa exposada al museu del camp nazi i que havia estat requisada per les autoritats alemanyes després de la deportació d'algun dels seus presoners.'Mostra que les famílies jueves constantment tenien un raig d'esperança que aquests objectes serien necessaris per a la seva existència ", sentencia el director del museu memorial.

Guerra Civil a Catalunya: Especial Monument Tortosa: Un símbol que commemora la batalla de l'Ebre o exalta el feixisme
dijous, 19 de maig de 2016

19/05/2016.- A menys de deu dies de la celebració de la històrica consulta popular sobre el futur del monument franquista a la batalla de l’Ebre de Tortosa, partidaris i defensors del símbol franquista més gran de Catalunya difonen els seus arguments i es carreguen de raons. Dues entitats ciutadanes s’han erigit en les últimes setmanes en portaveus de les dues posicions enfrontades: d’una banda, la Comissió per la retirada dels símbols franquistes de Tortosa, constituïda fa anys, i que reclama la retirada sense consulta prèvia, i de l’altra, la recent creació de l’associació Tortosins pel Monument, presidida pel dirigent local del PP, Jaume Solé, i amb membres de diversa orientació ideològica. Ahir, els defensors del monument sumaven 668 suports a la seva pàgina de Facebook pels 533 de la Comissió.