Notícies
< Anterior1234567...289290
Segona Guerra Mundial: El Govern espanyol contribueix amb 100.000 euros al manteniment del museu d'Auschwitz-Birkenau
dimecres, 25 de novembre de 2015

25/11/2015.-El Govern espanyol ha contribuït amb 100.000 euros a la conservació de l'antic camp de concentració i extermini nazi d'Auschwitz-Birkenau, on s'estima que van ser assassinats més d'un milió de persones durant la II Guerra Mundial . Espanya es converteix així en el país número 36 que se suma a fons per garantir la restauració i el manteniment d'Auschwitz, ha confirmat Piotr Cywinski, director de la Fundació Auschwitz-Birkenau, encarregada de gestionar les aportacions.

Guerra Civil a Catalunya: La Generalitat catalogarà el 2016 les desenes de fosses del front de l’Ebre
dimarts, 24 de novembre de 2015

24/11/2015.-La Subdirecció General de Memòria,Pau i Drets Humans del Departament de Governació catalogarà «de manera sistemàtica» al llarg de 2016 les fosses comunes identificades i les de les quals se’n tenen indicis al front de l’Ebre, especialment a la Terra Alta i la Ribera d’Ebre, escenari major de la batalla de l’Ebre. Així ho va anunciar diisabte el responsable de l’Àrea de Desapareguts i Fosses Comunes de la Guerra Civil i el Franquisme, Juli Cuéllar, en el marc d’una jornada temàtica celebrada a Tortosa. La documentació dels espais i la seva inclusió en el mapa català de fosses serà el primer pas per a futures intervencions d’exhumacions de restes, no detallades.

Segona Guerra Mundial: València dedicarà un carrer al capità Granell, el primer a alliberar París dels nazis
dijous, 19 de novembre de 2015

19/11/2015.-L'Ajuntament de València dedicarà un carrer o una plaça de la ciutat al capità Amado Granell, nascut a Borriana (Castelló), que va ser el primer que va entrar a París el 26 d'agost de 1944, quan la ciutat va ser alliberada dels nazis al tram final de la Segona Guerra Mundial. Així ho ha anunciat aquest dimecres l'alcalde, Joan Ribó, després de la reunió que ha mantingut amb el cònsol de França a València i Castelló, Pablo Broseta.

Guerra Civil Espanyola: Barcelona acull el 20-N un acte unitari que reclamarà justícia pels crims del franquisme
dijous, 19 de novembre de 2015

19/11/2015.-El divendres 20 de novembre, 40 anys després de la mort del dictador Francisco Franco, Barcelona acollirà un gran acte de memòria col·lectiva en qual es condemnaran els crims del franquisme i els seus responsables, es denunciarà la seva impunitat a l’Estat espanyol i es reclamarà l’anul·lació dels judicis i sentències encara vigents. Alhora, l’acte també servirà per homenatjar les víctimes del règim i acompanyar els seus familiars.