Notícies
< Anterior1234567...273274
Guerra Civil a Catalunya: Localitzen tres artefactes de la Guerra Civil al delta de l'Ebre
dimecres, 25 de març de 2015

25/03/2015.- Un agricultor del terme de Sant Jaume d’Enveja, al delta de l’Ebre, ha descobert tres artefactes de la Guerra Civil mentre realitzava tasques agrícoles. Es tracta de tres projectes d’artilleria de 77 i 82 mm i d’una granada de ma que no van arribar a explotar i es trobaven en molt mal estat de conservació.

Segona Guerra Mundial: Descobreixen un suposat refugi per a dirigents nazis al nord d'Argentina
dimarts, 24 de març de 2015

24/03/2015.-Un equip d'arqueòlegs de la Universitat de Buenos Aires ha descobert unes construccions que podrien haver estat aixecades per albergar dirigents nazis fugits després de la derrota d'Alemanya en la Segona Guerra Mundial. Les edificacions estan en una zona selvàtica de la província argentina de Missions, al nord del país.

Guerra Civil a Catalunya: El Comebe inicia el programa de visites guiades a l'entorn urbà dels seus centres d'interpretació
diumenge, 22 de març de 2015

22/03/2015.- Per segon any consecutiu, el Comebe endega el programa Rodalies. Una proposta de visites guiades per donar a conèixer els edificis i indrets que van jugar algun paper durant la batalla de l’Ebre i la Guerra Civil als municipis de Batea, la Fatarella, el Pinell de Brai i Vilalba dels Arcs. Enguany, la visita guiada al nucli urbà es complementarà amb la visita al centre d’interpretació del municipi i, com a cloenda de l’activitat, s’oferirà als participants un petit aperitiu on podran tastar productes típics del territori.

Guerra Civil Espanyola: El PSOE demana condecorar els últims espanyols vius deportats als camps nazis
diumenge, 22 de març de 2015

22/03/2015.-El PSOE ha presentat una iniciativa al Congrés en què es demana al Govern que condecori als espanyols encara vius que van sobreviure als camps de concentració nazis, com Mauthausen (Àustria), amb motiu del 70 aniversari de l'alliberament d'aquest camp. El portaveu parlamentari del PSOE, Antonio Hernando, ha anunciat el registre d'aquesta proposició no de llei, que es debatrà en pròximes dates a la Comissió Constitucional de la Cambra Baixa.