Notícies
< Anterior1234567...258259
Guerra Civil a Catalunya: L'Hospitalet de l'Infant dedica unes jornades a les fortificacions de la Guerra Civil
dimarts, 23 de setembre de 2014

23/09/2014.- Amb motiu de la celebració de les Jornades Europees de Patrimoni, que enguany arriben a Catalunya el cap de setmana del 26, 27 i 28 de setembre, ’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, el Centre d’Estudis de l’Hospitalet de l’Infant i l’Antena del Coneixement de la URV han organitzat un programa d’activitats a l’entorn de les fortificacions de la Guerra Civil del municipi per aquests dies. Es tracta d’un programa d’actes molt complet que inclou xerrades audiovisuals sobre les fortificacions militars republicanes de la Guerra Civil de l’Hospitalet de l’Infant i el coll de Balaguer, una exposició fotogràfica col·lectiva d’aquestes construccions (oberta fins al 12 d’octubre) i una visita guiada a les fortificacions existents al sector de la bassa nova a Cala Jostell.

Guerra Civil Espanyola: Arqueòlegs sondejaran la possible fossa comuna del poeta Lorca a Alfacar (Granada)
dilluns, 22 de setembre de 2014

22/09/2014.-Un grup d'experts de diferents universitats nacionals i internacionals durà a terme un sondeig arqueològic a la zona en què es creu que pot trobar-se la fossa en la qual està enterrat el poeta Federico García Lorca, a Alfacar (Granada), per analitzar el subsòl i comprovar la presència o no de restes humanes en el terreny.

Guerra Civil a Catalunya: CiU i ERC tornen a reclamar aquesta setmana al Congrés la devolució dels 'papers' pendents
dilluns, 22 de setembre de 2014

22/09/2014.- El grup parlamentari de CiU i els diputats d'Esquerra Republicana (ERC) tornaran a reclamar aquesta setmana al Congrés la devolució a Catalunya dels documents confiscats a la Guerra Civil que estan pendents de traslladar, tot això malgrat que el Govern ja ha avisat que ha tancat el catàleg de lligalls que pensa retornar i que, més aviat al contrari, pensa reclamar a la Generalitat aquells que no hagin pogut lliurar als seus legítims hereus. 

Guerra Civil a Catalunya: El camp d’aviació de la Sénia organitza el dissabte 20 una diada amb múltiples actes
divendres, 19 de setembre de 2014

19/09/2014.- L'Ajuntament de la Sénia el Patronat del Camp d'Aviació organitzen el dissabte, dia 20, la IV Diada commemorativa de la creació del camp d'aviació. Els actes començaran a les 10.00 hores amb l'acte inaugural, parlaments i obertura del centre d'interpretació, parades d'artesans i parades de venda de material militaria. A aquella hora, també, visita guiada al centre d'interpretació, Torre de les Coves de Martí i l'avió Mosca. El grup de recreació Ejército del Ebro oferirà, al seu torn, un acte de recreació històrica.