Notícies Segona Guerra Mundial
< Anterior1234567...9596
Reportatge: El vandalisme i la manipulació de les seves imatges a Auschwitz-Birkenau
dijous, 9 de febrer de 2017

09/02/2017.-El vandalisme sobre els elements patrimonials és una trista pràctica generalitzada, i els camps nazis de concentració i extermini no en són malauradament una excepció. El memorial d'Auschwitz-Birkenau, conegut arreu del món, pateix el fenomen tot i les mesures de seguretat preses a l'espai i l'elevat grau de compromís amb la preservació dels espais de memòria que haurien de reunir els visitants.

Reportatge: Kommeno, una memòria de Grècia que Tsipras treu de l’oblit
diumenge, 29 de gener de 2017

29/01/2017.-El sol s'amaga quan arribem a Arta, capital d'una prefectura allunyada del turisme a l'oest de la Grècia continental. Cap senyal aparent indica el desviament cap el petit poble rural de Kommeno. Ens aturem en una benzinera i preguntem, un jove repartidor en motocicleta ens guia fins a l'itinerari correcte.

Àustria convertirà en un centre d'ajuda als discapacitats la casa nadiua de Hitler
dijous, 15 de desembre de 2016

15/12/2016.-L'expropiada casa natal del dictador nazi Adof Hitler (1889-1945) a la localitat austríaca de Braunau am Inn tindrà "una finalitat social" -possiblement en l'ajuda a discapacitats- com "antítesi" a les polítiques del Tercer Reich. El governador de l'Estat federat d'Alta Àustria, Josef Pühringer, on es troba la localitat natal de Hitler, ha explicat avui a l'agència de notícies austríaca APA a què es destinarà la casa i ha descartat la possibilitat de derruir-la. "Després d'un debat en profunditat hem acordat que la casa no es derruirà", ha declarat després d'una reunió amb el ministre de l'Interior, Wolfgang Sobotka, i l'alcalde de Braunau am Inn, Johannes Waidbacher.

Una supervivent de l'Holocaust demana no votar diumenge al candidat d'extrema dreta Norbert Hofer
divendres, 2 de desembre de 2016

02/12/2016.-Una supervivent de l'Holocaust nazi de 89 anys ha llançat un vídeo en què demana que no es voti per Norbert Hofer, candidat de l'ultranacionalista FPÖ a la Presidència d'Àustria, advertint que aquest partit busca "treure de la gent dels pitjors instints".