Segona Guerra Mundial: L'excavació no descobreix ni rastre del suposat tren d'or nazi a Polònia
dilluns, 29 d'agost de 2016

29/08/2016.-Els caçatresors que buscaven un mític 'tren d'or nazi' que suposadament va ser sepultat pels alemanys al final de la Segona Guerra Mundial al sud-oest de Polònia han anunciat que no han trobar rastre del comboi. Després de dues setmanes de recerca 'no hi ha res', ha declarat a l'AFP Andrzej Gaik, el portaveu de l'equip germanopolaco que va buscar a la regió de Walbrzych amb l'ajuda d'georadars, perforadores i excavadores.
"Aquesta nit hem decidit interrompre les obres, cal admetre que no han donat resultat", va precisar fa unes dies.

Guerra Civil a Catalunya: Excavaran un lloc de comandament de la XV Brigada Internacional a Corbera d'Ebre
dilluns, 29 d'agost de 2016

El Grup DIDPATRI de la Universitat de Barcelona, tres arqueòlegs de la Universitat de Glasgow i l’Associació Lo Riu de la Fatarella iniciaran el 12 de setembre una campanya d’excavació arqueològica per recuperar un lloc de comandament de la XV Brigada Internacional de l’Exèrcit de l’Ebre durant la batalla de l’Ebre. La brigada estava formada per voluntaris d’Anglaterra, Canadà, Estats Units, llatinoamericans i soldats de lleva

Guerra Civil a Catalunya: Xerta vol recuperar el patrimoni de la Guerra Civil oblidat al terme
diumenge, 21 d'agost de 2016

21/08/2016.- Cada cop són més els ajuntaments catalans i de la resta de l'Estat interessats a recuperar els vestigis de la Guerra Civil per a usos patrimonials i turístics. L'alcalde de Xerta, el republicà Roger Aviñó, ha anunciat al Diari la voluntat de recuperar de l'oblit aquestes restes, d'altra banda força nombroses al terme municipals.

Guerra Civil a Catalunya: El Govern català encarrega a la URV l’estudi de catalogació de les fosses a l’Ebre
dimarts, 26 de juliol de 2016

26/07/2016.-El conseller d’Afers Exteriors, Raül Romeva, va aprofitar la seva presència ahir a l’acte commemoratiu a la serra de Pàndols per anunciar l’encàrrec a la URV de l’estudi de catalogació de les fosses de les Terres de l’Ebre. Un estudi anunciat el novembre del 2015 per la Subdirecció de Memòria i Pau de la Generalitat en una jornada temàtica a Tortosa.