Guerra Civil Espanyola: El Centre Documental de la Memòria Històrica de Salamanca rebrà 37.000 fitxes de condemnats a la pena capital entre 1938 i 1943
dimecres, 26 de gener de 2011

La ministra de Cultura, Ángeles González- Sinde, ha anunciat que el Centre Documental de la Memòria Històrica de Salamanca rebrà pròximament unes 37.000 fitxes de condemnats a la pena capital.

Segona Guerra Mundial: Els ferrocarrils francesos demanen perdó per haber contribuït a la deportació
dimecres, 26 de gener de 2011

 

El president de l'empresa pública de ferrocarrils de França SNCF, Guillaume Pepy, ha demanat perdó pel paper que va jugar la companyia en la deportació de jueus durant l'ocupació nazi del país en la Segona Guerra Mundial. 

Segona Guerra Mundial: Condemnat a quasi tres anys el suec que dirigí el robatori del lema de l'entrada del camp d'Auschwitz
dijous, 20 de gener de 2011

Un tribunal de Cracovia, a Polònia, ha condemnat a un suec a gairebé tres anys de presó per haver organitzat el robatori del famós lema 'Arbeit macht frei' (el treball allibera) penjat a Auschwitz.

Segona Guerra Mundial: Barbie, 'el carnisser de Lyon', fou agent de l'espionatge a Bolivia
dimecres, 19 de gener de 2011

 

L'ex cap de la Gestapo en la França ocupada, Klaus Barbie, anomenat 'El carnisser de Lió', va ser agent dels serveis secrets de l'Alemanya occidental als anys 60 a Bolívia.