The Monuments Men
The Monuments Men

Agències.-George Clooney es torna a asseure a la cadira del director amb "The Monuments Men" , un homenatge als herois anònims de la Segona Guerra Mundial que van arriscar la seva vida per rescatar les obres d'art europees robades pel règim de Hitler. Basada en el llibre homònim de Robert M. Edsel i Bret Witter, el film es va estrenar divendres als Estats Units ia partir de la setmana vinent ho farà a Espanya i Llatinoamèrica . L'obra també s'estrena al festival internacional de cinema de Berlín, la Berlinale.

Amb un elenc de luxe ( Matt Damon, John Goodman, Bill Murray i Jean Dujardin), és el cinquè film que dirigeix ​​Clooney després de 'Confesiones de una mente peligrosa' (2002), 'Buenas noches y buena suerte' (2005), 'Leatherheads' (2008) y 'The Ides of March' (2011).

La cinta narra la història veritable d'un grup d'experts, curadors, galeristes i artistes que van ser enviats a Europa pel president Franklin D. Roosevelt per recuperar centenars de milers d'obres d'art robades pels nazis, a més de protegir milers de peces amenaçades pels bombardejos aliats. " No estem molt familiaritzats amb aquesta història, la qual cosa és estrany venint d'una pel·lícula sobre la Segona Guerra Mundial. Generalment, un suposa que ja ho ha vist tot" sobre aquesta època, va dir Clooney en una conferència de premsa a Beverly Hills .

El centenar d'homes que van recórrer Europa durant l'operatiu tenien la tasca de localitzar i recuperar les obres que Adolf Hitler havia robat a les famílies jueves i als grans museus europeus per crear la seva megalòman museu d'art de Linz . "Era un grup d'homes que un mai hauria imaginat en una zona de guerra" , va dir a l'AFP Grant Heslov, productor i coguionista del film, a més de proper col·laborador de Clooney en el projecte. "Ni eren joves ni estaven fets per a la batalla o l'heroisme".

Any:
2014
Gènere:
Segunda Guerra Mundial
Director:
Goerge Clooney
Intèrprets:

George Clooney

Matt Damon

Bill Murray

John Goodman

Jean Dujardin

Bob Balaban

Hugh Bonneville

Cate Blanchett