Notícies Guerra Civil Espanyola
París va retre homenatge als espanyols republicans que van alliberar París l'agost de 1944
dijous, 27 d'agost de 2015

26/08/2015.-París va retre dilluns homenatge als integrants de la Nueve, la primera brigada de combatents, formada majoritàriament per espanyols republicans i anarquistes, que van entrar a París el 24 agost 1944 per alliberar la ciutat dels nazis. Els actes commemoratius del seu 71 aniversari van tenir el seu punt de partida en una via de vianants a la vora del Sena, on van intervenir membres de l'Associació 24 d'agost, l'historiador espanyol Benito Bermejo, -que va parlar sobre els deportats als camps de concentració de Mauthausen - i militants del sindicat anarquista CNT, entre d'altres.

Els defensors del Valle de los Caídos acudiran a l'ONU per impedir exhumacions
dimecres, 15 de juliol de 2015

15/07/2015.-L'Associació per a la Defensa del Valle de los Caídos, representada pel seu president, Pablo Linares i pel cap del seu gabinet jurídic, Pere Cerracín, compareixerà el proper divendres dia 17 de juliol davant el Comitè per a la Desaparicions forçades de l'ONU a Ginebra (Suïssa), per al lliurament d'un extens dossier que, asseguren, demostra "des del punt de vista tècnic i jurídic, la impossibilitat d'exhumació de la resta algun dels caiguts de la trista guerra civil ", que reposen en les osseres del Valle de los Caídos, incloent els del General Franco i els de José Antonio Primo de Rivera.

La Fundació Francisco Franco demandarà als alcaldes que retirin símbols franquistes
dimarts, 14 de juliol de 2015

14/07/2015.-La Fundació Nacional Francisco Franco (FNFF) reprovarà i demandarà als alcaldes i regidors que aprovin la retirada de "monuments, vidrieres, escuts i esteles per danys al patrimoni històric artístic del poble espanyol". En un comunicat la Fundació respon així a l'anunci de diversos alcaldes, com Madrid, València, Saragossa, la Corunya, Cadis i Santiago de Compostel·la, d'adaptar els carrers dels municipis a la Llei de Memòria Històrica i retirar la simbologia franquista existent.

La popular Esperanza Aguirre demana derogar la Llei de Memòria Històrica
dilluns, 13 de juliol de 2015

13/07/2015.-La presidenta del PP de Madrid i portaveu del partit a l'Ajuntament de la capital, Esperanza Aguirre, ha demanat de nou derogar la Llei de Memòria Històrica que va aprovar el Govern socialista de José Luis Rodríguez Zapatero en la passada legislatura. Aguirre ha fet aquesta petició en la Conferència Política del PP celebrada a Madrid, on ha recordat que la diputada del Grup Popular Cayetana Álvarez de Toledo va fer aquesta petició de derogar aquesta norma en el fòrum sobre regeneració al·legant que és un "instrument poderós" d'aquells que volen "dividir" als espanyols.