Notícies Guerra Civil Espanyola
Barcelona acull el 20-N un acte unitari que reclamarà justícia pels crims del franquisme
dijous, 19 de novembre de 2015

19/11/2015.-El divendres 20 de novembre, 40 anys després de la mort del dictador Francisco Franco, Barcelona acollirà un gran acte de memòria col·lectiva en qual es condemnaran els crims del franquisme i els seus responsables, es denunciarà la seva impunitat a l’Estat espanyol i es reclamarà l’anul·lació dels judicis i sentències encara vigents. Alhora, l’acte també servirà per homenatjar les víctimes del règim i acompanyar els seus familiars.

Publicada la guia general dels judicis militars de la repressió a Catalunya entre 1939 i 1980
dimecres, 14 d'octubre de 2015

14/10/2015.-L’Arxiu Nacional de Catalunya publica la guia de la sèrie Procediments judicials militars (sumaríssims) 1939-1980 de l’Arxiu del Tribunal Militar Territorial Tercer de Barcelona. La publicació és el resultat de 10 anys de tasques de tractament i descripció arxivística aplicades sobre una de les sèries documentals més importants per a conèixer l’abast de la repressió a Catalunya i es publica amb motiu de la commemoració del Dia nacional en memòria de les víctimes de la Guerra Civil i les vícti­mes de la repressió de la dictadura franquista i del 75è ani­versari de l’afusellament del president Lluís Companys.

Un total de 29 entitats de memòria reclamen als partits polítics l’obertura de fosses
dijous, 8 d'octubre de 2015

08/10/2015.-Un total de 29 entitats dedicades a la recuperació de la memòria de la guerra civil han elaborat un manifest adreçat als partits polítics que es presenten a les properes eleccions generals on reclamen, entre d’altres, la senyalització i obertura immediata de totes les fosses d’aquest període històric

Un veterà de les Brigades crida a la unitat de l'esquerra per derrotar el bipartidisme a Espanya
diumenge, 20 de setembre de 2015

20/09/2015.-Virgilio Fernández del Real, extinent de sanitat de la 35a Divisió Internacional durant la Guerra Civil, ha enviat una carta oberta a partits polítics de l'esquerra transformadora espanyola perquè s'uneixin en una sola candidatura en les pròximes eleccions generals. "Deixin-se de egoismes. dóna igual que el president del govern sigui Pablo Iglesias o (Alberto) Garzón o cap dels dos", etziba el veterà, de 96 anys i resident a Mèxic.