Notícies Guerra Civil Espanyola
La Comarca de Terol difon com a recurs turístic els vestigis de la Guerra Civil
diumenge, 29 de maig de 2016

29/05/2016.-La Comarca Comunitat de Terol s'ha incorporat com a recurs turístic els vestigis de la Guerra Civil, que estan repartits per diferents municipis de la comarca. El projecte l'ha dut a terme el Taller d'Ocupació 'Turisme ComarcaTE Online' i s'ha anomenat 'Atrinchérate'. La Comarca Comunitat de Terol ha editat 28.500 fulls informatius on s'explica amb un mapa 15 llocs, encara que alguns d'ells a la mateixa localitat, amb restes de la Batalla de Terol. Els turistes poden veure trinxeres, punts d'observació, búnquers, refugis, nius de metralladores, etc. Els fulls informatius es distribuiran entre els Ajuntaments de la Comarca de la Comunitat de Terol i les oficines de turisme.

Alberche (Toledo) convocarà una consulta per decidir si mantenen el cognom del Caudillo
divendres, 20 de maig de 2016

20/06/2016.-L'alcaldessa d'Alberche del Caudillo, Ana Rivelles (PP), vol que els veïns d'aquesta pedania toledana de Calera i Chozas decideixin si mantenen o no el cognom que, sobre Francisco Franco, té des la seva fundació el 1956 i s'ha mostrat disposada a sotmetre-ho a votació. Rivelles ha recordat que fa uns mesos un advocat madrileny, Eduardo Ranz, va denunciar per "incitació a l'odi" a diversos alcaldes de localitats espanyoles amb denominació franquista, en considerar que incompleixen la Llei de Memòria Històrica.

Exhumades les restes de tres gudaris de l'Exèrcit Basc a Lemoa (Euskadi)
dilluns, 16 de maig de 2016

16/05/2016.- La directora de Víctimes i Drets Humans del Govern Basc, Monika Hernando, ha assistit a l'exhumació de les restes de tres combatents de la Guerra Civil pertanyents al Eusko Gudarostea (Exèrcit Basc), trobats en la muntanya Lemoatx (al terme municipal de Lemoa). Tot apunta que els gudaris van morir al juny de 1937 durant els combats que es van lliurar per garantir el control d'aquesta zona estratègica. Aquesta és la sisena exhumació duta a terme pel Govern Basc en el que va d'any.

Projecten imatges de Himmler i Franco en unes jornades visigòtiques a Guadamur (Toledo)
dilluns, 16 de maig de 2016

16/05/2016.- L'espectacle de llum i so Lux Gothorum, projectat a Guadamur (Toledo) amb motiu de la celebració d'unes jornades visigòtiques i que incloïa imatges de Franco i Himmler, ha generat polèmica i ha portat al Ajuntament a demanar disculpes als que puguin haver-se sentit ofesos. L'espectacle, projectat el dissabte sobre el castell de Guadamur, contenia imatges de Francisco Franco i del Reichführer de les SS, Heinrich Himmler, per il·lustrar com Espanya havia recuperat el tresor de Guarrazar, que va ser venut a França per Isabel II, ha explicat l'alcaldessa de Guadamur, Sagrario Gutiérrez.