Notícies Guerra Civil Espanyola
< Anterior1234567...9192
El PSOE porta al Congrés la necessitat d'exhumar fosses de la Guerra Civil i crear bancs d'ADN dels familiars
divendres, 10 de febrer de 2017

10/02/2017.- El grup socialista al Congrés ha presentat una proposició no de llei per revitalitzar les polítiques de recuperació de la memòria, menyspreades pel govern del Partit Popular. Alguns dels aspectes més destacats de la iniciativa són la necessitat d'estudiar la possibilitat de crear bancs d'ADN amb la la urgència i celeritat a què obliga l'avançada edat de molts dels familiars de les persones desaparegudes durant la Guerra Civil i la Dictadura; impulsar la retirada de símbols i monuments que honren la memòria dels vencedors o commemoren el conflicte civil o la dictadura, aplicant de forma plena i no arbitrària la llei, i elaborar un cens complet de les infraestructures i obres realitzades amb treballs forçats de represaliats, previ a la col·locació de plaques o plafons informatius i homenatge dels represaliats.

L'Azerbaidjan preserva la memòria dels aviadors republicans
dimecres, 14 de desembre de 2016

14/12/2016.-L’Associació d’Aviadors de la República (ADAR) va visitar la República d’Azerbaidjan del 25 al 30 de novembre per retre homenatge als aviadors republicans que van formar-se en aquest país i aquells que van combatre en defensa de la invasió nazi el 1941-1945.

València obre una ruta pels espais claus de la ciutat quan va ser capital de la República
dissabte, 3 de desembre de 2016

03/12/2016.-L'Ajuntament de València ha presentat avui el projecte “València en la memòria”, una iniciativa que busca recuperar i donar visibilitat a edificis, monuments i llocs de la ciutat que van tindre un paper important durant el període en què la ciutat va ser capital de la República i, posteriorment, durant la guerra. El consistori ha disposat una sèrie de panells informatius, amb imatges, text en valencià, castellà i anglés i codi QR, en un recorregut cohesionat que comprén, en una primera fase, 8 punts de la ciutat.

ERC reclama exhumar les restes de Franco i José Antonio del Valle de los Caídos
dimarts, 15 de novembre de 2016

15/11/2016.-El grup d’Esquerra Republicana al Congrés de Diputats ha registrat una proposició no de llei per demanar que es compleixin les recomanacions de la comissió d’experts sobre el futur del Valle de los Caídos, presentades el 2011, per a la resignificació integral del complex. Entre elles, l’exhumació de les restes de José Antonio Primo de Rivera per incloure-les en un columbari amb la resta de víctimes, tret que la família decidís un altre destí, i exhumar les restes de Francisco Franco i treure-les del Valle de los Caídos.