dijous, 12 de gener de 2017 Tornar a les notícies
Localitzen 450 granades de mà, dinamita i explosius de la Guerra Civil a la rectoria vella de Sallent

Redacció.-Agents dels Mossos d’Esquadra de l’Àrea de Desactivació d’Artefactes Explosius han localitzat aquest matí a la Rectoria vella de Sallent (Bages) 450 granades de mà del model FAI, 7,6 kilograms de dinamita, 160 metres de metxa lenta, 750 artefactes explosius improvisats amb els seus detonadors i metxa, i 1.900 cartutxos de fusell del calibre 100 mm. Tots els artefactes provenen de la Guerra Civil espanyola. Aquesta rectoria va ser comissada per la Confederació Nacional del Treball (CNT) que l’utilitzava com a una local de l’organització. 

Els fets han passat cap a les 11.30 hores quan els treballadors que estaven realitzant obres a l’edifici de la rectoria vella de Sallent han localitzat un amagatall en una falsa paret on hi havia diverses caixes amb granades i explosius de la Guerra Civil espanyola. Immediatament han aturat els treballs i han activat els Mossos d’Esquadra que s’han desplaçat fins el lloc per tal d’iniciar la retirada de tot el material.

Agents de l’Àrea de Desactivació d’Artefactes Explosius TEDAX- NRBQ s’han encarregat de retirar els artefactes però abans de realitzar aquestes feines, s’han desallotjat tres edificis i un bar per motius de seguretat. Posteriorment han recollit els explosius i en aquests moments s’està realitzant la destrucció controlada d’una part d’aquest a la cantera de Navarcles.

Demà al matí, les unitats especialitzades en la desactivació d’artefactes continuaran les tasques de destrucció dels explosius a la cantera de Jorba.