Notícies Segona Guerra Mundial
L'Audiència de Munic condemna l'antic guàrdia de Sobibor, John Demjanjuk, a 5 anys de presó però el posa en llibertat atesa la seva avançada edat
dimecres, 23 de març de 2011

L ’Audiència de Munic ha condemnat a cinc anys de presó el criminal nazi d’origen ucraïnès, John Demjanjuk, de 91 anys d’edat, per la seva complicitat en la mort de 28.060 jueus al camp d’extermini de Sobibor, a la Polònia ocupada, durant la Segona Guerra Mundial. Ara bé, el jutge de l’Audiència, Ralph Alt, ha decidit posar en llibertat a l'antic guàrdia voluntari de Sobibor en consideració als dos anys que ha passat en presó preventiva i per no existir perill de fuga. Estats Units entregà a la justícia alemanya el presumpte criminal el 12 de maig de 2009. Des de llavors fou ingressat preventivament en una presó fins a conèixer el veredicte.

Moscou demana càstigs per als japonesos que han ultratjat la bandera russa a Tòquio
dimecres, 9 de febrer de 2011

La Cancelleria de Rússia va demanar avui càstigs per als ultranacionalistes japonesos que van ultratjar la bandera russa durant una manifestació a Tòquio per a demanar la devolució de les illes Kurils, e

Els ferrocarrils francesos demanen perdó per haber contribuït a la deportació
dimecres, 26 de gener de 2011

 

El president de l'empresa pública de ferrocarrils de França SNCF, Guillaume Pepy, ha demanat perdó pel paper que va jugar la companyia en la deportació de jueus durant l'ocupació nazi del país en la Segona Guerra Mundial. 

Condemnat a quasi tres anys el suec que dirigí el robatori del lema de l'entrada del camp d'Auschwitz
dijous, 20 de gener de 2011

Un tribunal de Cracovia, a Polònia, ha condemnat a un suec a gairebé tres anys de presó per haver organitzat el robatori del famós lema 'Arbeit macht frei' (el treball allibera) penjat a Auschwitz.