Notícies Segona Guerra Mundial
Hiroshima commemora el 66 aniversari del llançament de la bomba atòmica
dissabte, 6 d'agost de 2011

La ciutat d'Hiroshima ha recordat el 66 aniversari de l'atac amb bomba atòmica que va patir el 6 d'agost de 1945, quan Japó enfronta en uns desastre a causa d'una planta nuclear avariada per un tsunami. En el lloc on va caure per primera vegada una bomba atòmica en el món es va observar un minut de silenci el dissabte a les 8:15 del matí, hora en que els Estats Units la va llançar el 6 d'agost de 1945. L'artefacte va destruir la major part de la ciutat i va matar fins a 140.000 persones. Un segon atac similar es va efectuar el 9 d'agost del mateix any contra Nagasaki, 74.000 persones més, i que va portar a la rendició del Japó el 15 d'agost d'aquest any i de la II Guerra Mundial.

Un jueu ortodox nord-americà compra els 'diaris ocults' del metge nazi Josef Mengele
dissabte, 23 de juliol de 2011

Un jueu ortodox nord-americà va comprar el dijous per uns 300.000 dòlars els 'diaris ocults' del criminal de guerra nazi Josef Mengele, va informar la casa que els va subhastar, Alexander Autographs, a l'AFP . Els diaris contenen unes 3.500 pàgines inèdites amb detalls de la vida de Mengele a Argentina, Paraguai i Brasil, així com poemes, aforismes i pensaments polítics i filosòfics de l'anomenat "Àngel de la mort".

 

Desmantellada la tomba del dirigent nazi Rudolf Hess
dijous, 21 de juliol de 2011

La sepultura de l’històric dirigent nazi Rudolf Hess (1894-1987) ubicada al cementiri protestant Wunsiedel (Baviera) ha estat desmantellada per les autoritats locals, segons ha informat el diari Suddeutsche Zeitung. La parròquia protestant de Wunsiedel, una comuna de menys de 10.000 habitants, va decidir no renovar la concessió familiar on descansava l’antic líder nazi per evitar les concentracions de neonazis que es celebraven quasi tots els anys des de 1987 el dia 17 d’agost, aniversari de la seva mort.
 

Alemanya commemora el 67 aniversari de l'assassinat frustrat contra Hitler
dijous, 21 de juliol de 2011

El president d'Alemanya, Chrstian Wulff, i del Parlament Federal (Bundestag), Norbert Lammert van presidir ahir a l'edifici del Bendler Block de Berlin, antiga seu del l'Estat major de Wehrmacht, els actes oficials del 67 aniversari de l'assassinat frustrat contra Adolf Hitler el 20 de juliol de 1944. Lammert va dipositar un ram de flors a la placa situada al pati del Bendler Block, espai on van ser executats alguns dels màxims responsables d'Operació Valkyrien, Claus Shenck Graf von Stauffenberg, el seu ajudant Werner von Haeften, Mertz von Quirnheim, i el general Friedrich Olbricht.