Notícies Segona Guerra Mundial
Una bomba de la Segona Guerra Mundial mata a set persones a Myanmar
dissabte, 3 de setembre de 2011

Un total de set persones, tots homes, han mort a l'oest de Myanmar (Birmània) a causa de l'explosió d'una bomba de la Segona Guerra Mundial, segons han informat fonts oficials citades pel diari tailandès 'Pattaya Daily News'. 

Polònia commemora el 72 aniversari de la Segona Guerra Mundial a Westerplatte
divendres, 2 de setembre de 2011

El primer ministre del govern polonès, Donald Tusk, va presidir ahir, 1 de setembre, l'acte de commemoració del 72 aniversari de l'inici de la Segona Guerra Mundial a la península de Westerplatte, situada a set quilòmetres de la ciutat de Gdansk. Els actes es van iniciar, com és tradicional, a les 04.45 hores, hora en la qual el cuirassat alemany Schleswig-Holstein inicià l'atac sobre la guarnició polonesa de Westerplatte, considerat l'inici de la Segona Guerra Mundial. 

El museu de la RAF recull fons per a rescatar del fons del mar un bombarder de la Luftwaffe atacat a la batalla d'Anglaterra
dijous, 18 d'agost de 2011

El museu britànic de la Royal Air France (RAF) ha descobert un bombarder alemany de la Luftwaffe utilitzat a la mítica batalla d'Anglaterra davant de les costes del comtat de Kent, a uns 16 metres de profunditat i en una zona sorrenca. És tracta d'un bombarder Dornier-17, únic exemplar d'aquest model conservat en la seva integritat. El RAF Museum, que disposa de dos museus a Londres i Cosford, ha iniciat un campanya pública de petició de donacions amb l'objectiu d'aconseguir 240.000 lliures esterlines (276 .180 euros), pressupost necessari per a la seva recuperació de l'aigua i posterior restauració. La voluntat dels promotors és extreure l'avió del mar la propera tardor. Fins ara, s'han recollit el 78 per cent dels diners necessaris, xifra que fa preveure que la campanya es culminarà amb èxit.

 

Nagasaki urgeix a posar fi a la dependència nuclear
dimecres, 10 d'agost de 2011

La ciutat de Nagasaki ha commemorat el 66 aniversari del bombardeig atòmic nord-americà que va segar la vida de manera instantània de prop de 75.000 persones, una xifra que s'eleva a les 150.000 persones entre morts i ferits. Estats Units va enviar per primera vegada a la cerimònia a un representant oficial.