Notícies Segona Guerra Mundial
Surt a subhasta un lot d'objectes personals de Hitler
dimarts, 4 d'octubre de 2011

Un lot d'objectes personals del dictador nazi Adolf Hitler (1889-1945) han sortit a subhasta a través de la casa muniquesa especialitzada en articles històrics "Hermann Històrica München". Des d'una llum de peu procedent de la residència de Hitler a la capital bavaresa, amb un preu de sortida de 5.000 euros (uns 6.594 $), fins a les ulleres de lectura del dictador, per un mínim de 4.800 euros (uns 6.330 $), l'oferta abasta en la seva majoria objectes d'ús quotidià.

Identifiquen un vaixell de càrrega britànic enfonsat el 1941 amb 219 lingots de plata
dimecres, 28 de setembre de 2011

La empresa nord-americana Odyssey Marine Exploration ha localitzat i identificat a l'Atlàntic Nord un vaixell de càrrega britànic enfonsat pels alemanys el 1941 amb unes 219 tones de lingots de plata. Odyssey, una companyia amb seu a Tampa, Florida, dedicada a l'explotació de restes de vaixells enfonsats, afirma que el tresor trobat està valorat en uns 210 milions de dòlars i ha anunciat que espera portar-lo a la superfície en la primavera boreal. Els investigadors han estat capaços de confirmar gràcies a un submarí a control remot la localització i identificació del vaixell SS Gairsoppa en l'Oceà Atlàntic, a uns 490 quilòmetres de la costa d'Irlanda. El vaixell i la seva fabulosa càrrega van ser enfonsats al febrer de 1941 per un submarí alemany U-Boot, durant la Segona Guerra Mundial.

El papa diu a Berlín que 'l'ídol pagà' Hitler volia substituir a Déu
dissabte, 24 de setembre de 2011

Benet XVI ha condemnat el nazisme a Berlín, ha acusat el "omnipotent" Hitler de ser un "ídol pagà" que volia substituir a Déu i ha afirmat que les "horribles" imatges dels camps de concentració mostren del que és capaç l'home quan rebutja a Déu i "la cara que pot assumir un poble". ? ? El papa Ratzinger ha fet aquestes afirmacions en el discurs que va pronunciar davant d'un grup de dirigents jueus alemanys amb els que es va reunir en el Reichstag, després d'intervenir així mateix al Parlament Federal, el Bundestag , el passat dijous 22 de setembre. ? ? 

Representants de les ciutats natals de Hitler, Mussolini i Stalin es reuneixen per examinar la seva herència
dimecres, 21 de setembre de 2011

Representants de les ciutats natals d'Adolf Hitler, Benito Mussolini, i Josef Stalin es reuniran el dissabte, 24 de setembre, a Braunau (Àustria), on va néixer el principal dirigent nazi, per examinar la "delicada herència" de cadascuna d'elles. També participarà en la trobada l'alcalde de Berchtesgaden, la ciutat dels Alps alemanys en la qual Hitler va viure molt de temps.