Notícies Segona Guerra Mundial
El camp de concentració de Gurs inaugura l’avinguda dels internats en record als seus 60.000 presoners
dimecres, 26 d'octubre de 2011

Un total de 27 columnes de granit, disposades com un passadís al camí central del recinte, mostraran a partir d’aquesta setmana el camí d’entrada al camp de concentració de Gurs (Aquitània, Pirineus Atlàntics), un dels més inhumans aixecats per les autoritats franceses l’any 1939 per acollir els exiliats espanyols. L’avinguda dels internats -Allée des Internés- fou inaugurada el passat diumenge 23 d’octubre per l’Associació Amicale du Camp de Gurs en un acte on hi van participar representants d’administracions públiques franceses, catalanes, vasques i alemanyes.

Un poble dedica un carrer a un batalló de soldats ucraïnesos que van lluitar amb els nazis
diumenge, 16 d'octubre de 2011

El Partit de les Regions d'Ucraïna, que governa el país i lidera Victor Yanukovych, ha qualificat com una provocació cínica la decisió dels diputats del consell local del llogaret de Railiv, Lvov Regió, de canviar el nom d'un carrer del poble del carrer de la Pau al carrer per als soldats del Batalló Nachtigall de la Wehrmacht. "Denunciem els intents de qualsevol força política de defensar el nazisme, que és un fenomen vergonyós en la història del món", subratlla un comunicat del partit polític pro-rus.

Escòcia recorda les 4.000 víctimes del creuer HMS Lancastria, enfonsat pels nazis el 1940
diumenge, 16 d'octubre de 2011

El primer ministre d'Escòcia, Alex Salmond, va presidir el passat 1 d'octubre l'acte d'inauguració d'un monument en record a les 4.000 víctimes de l'enfonsament del  HMS Lancastria, el pitjor desastre marítim del Regne Unit i la major pèrdua de vides humanes en un únic esdeveniment a la Segona Guerra Mundial per a les forces britàniques. El monument s'ha erigit als jardins de l'hospital Golden Jubilee a Clydebank, ciutat escocesa en la qual es va construir el creuer de luxe. 

La firma de moda Hugo Boss demana perdó pel seu passat nazi
dimecres, 12 d'octubre de 2011

La casa de moda alemanya Hugo Boss ha demanat disculpes a les persones que van ser maltractades en una fàbrica que confeccionava uniformes durant la Segona Guerra Mundial després de les dades aparegudes en un nou llibre finançat per la companyia. En el nou llibre finançat per Hugo Boss, l'investigador Roman Koester explica com la fàbrica de roba d'Hugo Ferdinand Boss en Metzingen, al sud d'Alemanya, va utilitzar treballadors forçats durant la guerra.