Notícies Segona Guerra Mundial
Descobreixen al riu Vístula una làpida jueva i un bombarder soviètic
dimecres, 26 d'agost de 2015

26/08/2015.-A mesura que l'aigua dels rius a Polònia cau a nivells sense precedent enmig d'una prolongada sequera, s'han trobat tombes jueves i un avió de guerra soviètic amb les restes dels seus pilots en el llit d'un riu, evidències de les tribulacions que va passar aquest país al segle passat.Poc abans s'havien trobat fragments de pedra del pont Poniatowski, de principis del segle XX, al riu Vístula a Varsòvia, que els alemanys van volar en 1944 després d'aixafar l'aixecament de Varsòvia. El pont va ser reconstruït després de la guerra.

Instal·len panells interactius al cementiri militar de Yokohama per descobrir les històries dels presoners de guerra morts al Japó
dimecres, 29 de juliol de 2015

29/07/2015.- L’organisme encarregat de gestionar els cementiris militars de la Commonwealth (CWGC) ha col•locat uns panells interactius al cementiri militar de Yokohama, l’únic de la Commonwealth existent al Japó, amb 1.500 tombes. El cementiri es va iniciar el 1945 per part d’una unitat d’enterraments militars d’Austràlia i avui és el lloc de descans dels presoners de guerra que van morir a tot el Japó durant la Segona Guerra Mundial.

‘Son of Saul’, l’infern d'Auschwitz-Birkenau que va triomfar a Cannes
dimecres, 15 de juliol de 2015

15/07/2015.-Octubre de 1944, Auschwitz-Birkenau. Saul Ausländer és un membre hongarès del Sonderkommando, el grup de presoners jueus isolats del camp i forçats a assistir als Nazis en la seva maquinària d’exterminació. Mentre treballa en un dels crematoris,Saul descobreix el cos d’un nen que pren pel seu fill. Estrenada al festival de Cannes, ‘Son of Saul’, del director hongarès Lászlo Nemes, és un ambiciós film dut a terme amb pocs recursos que pretén situar l’espectador en el cor d’un camp d’extermini. El film s’allunya de les aproximacions usuals dels drames històrics, amb grans escenes i múltiples punts de narració. 

Recapten 391.000 euros amb la subhasta de 14 aquarel·les i dibuixos de Hitler
dimecres, 24 de juny de 2015

24/06/2015.-Una casa de subhastes de Nuremberg (sud d'Alemanya) ha recaptat un total de 391.000 euros amb la subhasta de catorze aquarel·les i dibuixos atribuïts al dictador alemany Adolf Hitler. Entre les obres subhastades, pintades entre 1904 i 1922, hi havia motius florals, vistes de Praga i Viena o el retrat d'una nena, totes signades amb el nom "A. Hitler".