Notícies Segona Guerra Mundial
València dedicarà un carrer al capità Granell, el primer a alliberar París dels nazis
dijous, 19 de novembre de 2015

19/11/2015.-L'Ajuntament de València dedicarà un carrer o una plaça de la ciutat al capità Amado Granell, nascut a Borriana (Castelló), que va ser el primer que va entrar a París el 26 d'agost de 1944, quan la ciutat va ser alliberada dels nazis al tram final de la Segona Guerra Mundial. Així ho ha anunciat aquest dimecres l'alcalde, Joan Ribó, després de la reunió que ha mantingut amb el cònsol de França a València i Castelló, Pablo Broseta.

El nazisme i l'holocaust, protagonistes al Festival de Cinema Memorimage de Reus
dijous, 22 d'octubre de 2015

22/10/2015.-El nazisme i l'holocaust seran protagonistes al Festival Internacional de Cinema Memoriimage de Reus, que se celebrarà del 3 al 7 de novembre al Teatre Bartrina i al CIMIR. La Secció Oficial comptarà amb la pel·lícula: Forbidden Films, sobre els films de propaganda nazi encara prohibits avui en dia i Després de la boira, l'inusual relat d'un supervivent dels camps de concentració nazi que superant les adversitats del passat, demostra que pot triomfar a la vida com a cantant d’èxit a França i com a pioner en obrir una macrodiscoteca a Eivissa als anys seixanta.

Polònia exhuma 35 herois de la Segona Guerra Mundial morts pel govern comunista
dijous, 8 d'octubre de 2015

08/10/2015.-El Govern polonès ha enterrat de manera solemne les restes de 35 herois nacionals, persones que van lluitar contra l’opressió nazi durant la Segona Guerra Mundial i van ser assassinats pel nou lideratge comunista al país, un cop acabada la guerra, quan es sentir amenaçat pel seu patriotisme.Les restes de les víctimes van ser recuperades recentment de fosses comunes no senyalitzades amb forats de bala a la part posterior dels seus cranis.

Xina recorda dijous el final de la Segona Guerra Mundial amb una exhibició miltar
dijous, 3 de setembre de 2015

02/09/2015.- El Govern xinès exhibirà el seu poder militar dijous en una desfilada de més de 12.000 soldats, 200 avions i tancs per commemorar la fi de la Segona Guerra Mundial, un acte al qual no assistiran la majoria de líders occidentals. El president xinès, Xi Jinping, supervisarà en persona aquest dijous 3 de setembre el 70ª aniversari del que Pequín anomena "la victòria de la guerra de resistència del poble xinès contra l'agressió japonesa i de la guerra mundial contra el feixisme". La desfilada commemorarà la capitulació del Japó, el 2 de setembre de 1945, i la fi de l'ocupació de l'Exèrcit nipó a la Xina.