Notícies Segona Guerra Mundial
Un supervivent israelià d'Auschwitz de 112 anys és l'home de major edat del món
dilluns, 14 de març de 2016

14/03/2016.- Un israelià de 112 anys que va viure les dues guerres mundials i va sobreviure al camp de concentració nazi d'Auschwitz és l'home més ancià del món, va anunciar divendres Guinness World Records. Israel Kristal té 112 anys amb 178 dies. Marc Frigatti, director de Records for Guinness, li va lliurar divendres a Kristal un certificat a la seva llar a Haifa. "No conec el secret per a una llarga vida", va dir Kristal. "Crec que tot es determina des de dalt i mai coneixerem els motius".

S'estrena '13 Minuts per matar a Hitler ', el film que recrea l'atemptat fallit de Georg Elser
dijous, 10 de març de 2016

10/03/2016.- L'alemany Oliver Hirschbiegel, recordat director de la pel·lícula 'L'enfonsament' sobre els últims dies de vida de Hitler, recrea ara a "13 minuts per matar a Hitler" l'atemptat fallit de Georg Elser contra el führer que, d'haver prosperat, elucubra el director, "hauria salvat a 50 milions de persones". Quan es va produir l'atemptat, el 8 de novembre de 1939, "Alemanya ja s'havia annexionat Polònia i, probablement, la invasió de França hauria acabat passant, però segur que d'haver sortit bé, l'Holocaust no s'hagués produït, ni la campanya de Rússia, mai hagués pogut realitzar-se sense aquests dirigents ".

Un supervivent holandès de Nagasaki de 95 anys serà indemnitzat pel Japó
dimarts, 1 de març de 2016

01/03/2016.-Un neerlandès de 95 anys que va ser presoner durant la II Guerra Mundial i estava a Nagasaki quan va esclatar la bomba atòmica serà indemnitzat pel Japó, ha informat aquest dimarts el seu advocat. És una decisió "molt important perquè el tribunal va considerar que els supervivents no japonesos de la bomba atòmica tenen dret a una compensació",va dir l'advocat Hidekazu Zaima

Una cantant tàrtara de Crimea representarà Ucraïna a Eurovisió amb la cançó '1944'
dimarts, 23 de febrer de 2016

23/02/2016.-La cantant Yamala, tàrtara de Crimea, representarà enguany a Ucraïna en el festival d'Eurovisió, després d'haver estat escollida en una gala televisada. De 32 anys i amb una àmplia carrera a l'esquena primer com a cantant clàssica i més tard de jazz, blues i diverses fusions, concorrerà al famós concurs televisiu amb una balada dedicada als tàrtars de Crimea, que van patir deportacions massives durant l'estalinisme.