Notícies Segona Guerra Mundial
Venen en una polèmica subhasta objectes privats de Hitler i Goering
divendres, 24 de juny de 2016

24/06/2016.-Una jaqueta pertanyent a Adolf Hitler i un contenidor de llautó que contenia el flascó de cianur que va utilitzar Hermann Goering per suïcidar-se són alguns dels objectes que s'han venut per milers d'euros durant una subhasta celebrada a Munic, en la qual s'ha posat a la venda la col·lecció personal de records del nazisme d'un metge nord-americà.

Descobreixen un anell d'or i un collaret d'una deportada a Auschwitz amagats en una tassa
divendres, 20 de maig de 2016

20/05/2016.-Personal del Museu d'Auschwitz ha trobat un anell de dona d'or i un collaret embolicat en un tros de tela en una tassa exposada al museu del camp nazi i que havia estat requisada per les autoritats alemanyes després de la deportació d'algun dels seus presoners.'Mostra que les famílies jueves constantment tenien un raig d'esperança que aquests objectes serien necessaris per a la seva existència ", sentencia el director del museu memorial.

Àustria vol expropiar la casa nadiua de Hitler per evitar que es converteixi en un temple neonazi
dimarts, 12 d'abril de 2016

12/04/2016.- Àustria vol expropiar la casa naduia d'Adolf Hitler per posar fi a una llarga batalla legal i impedir que l'edifici es converteixi en un temple neonazi. La casa en qüestió, on Adolf Hitler va néixer el 20 d'abril de 1889, es troba al cor de la ciutat de Braunau am Inn. Només una pedra, erigida a manera de memorial, dóna pistes sobre la seva particularitat, amb un lema que diu "A favor de la pau, la llibertat i la democràcia. Feixisme mai més, adverteixen milions de morts".

Una exposició aborda el mite de la neutralitat franquista durant la Segona Guerra Mundial
dijous, 31 de març de 2016

31/03/2016.-La Generalitat de Catalunya va inaugurar ahir a la seu del Memorial Democràtic l'exposició 'Franco neutral?, que proposa reflexionar sobre el mite de la neutralitat franquista durant la Segona Guerra Mundial a través d’imatges, mapes, llibres i publicacions de l’època.