Notícies Segona Guerra Mundial
Una supervivent de l'Holocaust demana no votar diumenge al candidat d'extrema dreta Norbert Hofer
divendres, 2 de desembre de 2016

02/12/2016.-Una supervivent de l'Holocaust nazi de 89 anys ha llançat un vídeo en què demana que no es voti per Norbert Hofer, candidat de l'ultranacionalista FPÖ a la Presidència d'Àustria, advertint que aquest partit busca "treure de la gent dels pitjors instints".

El Tribunal Suprem d'Alemanya confirma la condemna al 'comptable' d'Auschwitz de 95 anys
divendres, 2 de desembre de 2016

02/12/2016.- El Tribunal Suprem (TS) d'Alemanya ha confirmat una condemna a quatre anys de presó a Oskar Gröning, de 95 anys, per la seva participació en els crims del camp de concentració d'Auschwitz. Gröning, l'anomenat "comptable d'Auschwitz" per les seves funcions essencialment burocràtiques en aquest camp nazi, va ser condemnat el juliol de 2015 per l'Audiència Provincial de Lüneburg (nord d'Alemanya) per complicitat en 300.000 casos d'assassinat.

L'excavació no descobreix ni rastre del suposat tren d'or nazi a Polònia
dilluns, 29 d'agost de 2016

29/08/2016.-Els caçatresors que buscaven un mític 'tren d'or nazi' que suposadament va ser sepultat pels alemanys al final de la Segona Guerra Mundial al sud-oest de Polònia han anunciat que no han trobar rastre del comboi. Després de dues setmanes de recerca 'no hi ha res', ha declarat a l'AFP Andrzej Gaik, el portaveu de l'equip germanopolaco que va buscar a la regió de Walbrzych amb l'ajuda d'georadars, perforadores i excavadores.
"Aquesta nit hem decidit interrompre les obres, cal admetre que no han donat resultat", va precisar fa unes dies.

El museu d'Auschwitz-Birkenau prohibeix l'ús de Pokémon Go a l'antic camp d'extermini
dijous, 21 de juliol de 2016

21/07/2016.- El museu memorial d'Auschwitz-Birkenau ha demanat als responsables de Pokémon Go que suprimeixin l'antic camp de concentració i extermini nazi del joc per a telèfons mòbils. "Considerem aquestes pràctiques fora de lloc. Va ser aquí on milers de persones van patir, jueus, polonesos, gitanos, russos i gent d'altres nacions", va explicar. "Volem sensibilitzar de manera general a tots els productors de jocs sobre el respecte de la memòria de les víctimes del camp de mort nazi més gran de la Segona Guerra Mundial", ha afegit