El cementiri militar d’Stanley, a Hong Kong, va ser inaugurat durant l'etapa colonial britànica per enterrar els membres de la guarnició britànica i a les seves famílies. Tancat durant 70 anys, el cementiri va ser reobert el 1942 per enterrar els que van morir a la ciutat, ja sigui presoners de guerra o civils internats. Després de la guerra, van ser traslladats a Stanley les restes humanes de les persones mortes durant la batalla de Hong Kong (1941), particularment els membres del Cos de Defensa Voluntari de Hong Kong (Hong Kong Volunteer Defence Corps).
Segons la informació existent en el mateix cementiri, el lloc acull les restes de 691 persones, entre els quals 467 membres de l'exèrcit, 37 membres de la marina, 3 de les forces aèries, 23 de la marina mercant, 98 civils internats i morts durant la ocupació japonesa i 41 civils inclosos 39 membres del Grup d'Ajuda de l'Exèrcit Britànic (British Army Aid Group). Del total, 488 eren britànics, 157 de Hong Kong, 5 indis, 2 canadencs, 11 aliats i 10 no identificats.
El Grup d'Ajuda de l'Exèrcit Britànic va ser una organització militar amb un gran nombre d'empleats civils que operaven en el territori xinès ocupat per Japó per facilitar la fugida de fugitius aliats, i obtenir informació i subministraments mèdics per als internats en els camps.
El cementiri està situat a les afores del poble d’Stanley, al sud de l'illa de Hong Kong. S'hi accedeix a través de la carretera de Wong Ma Kok El cementiri es troba al costat del col.legi de St Stephen i la platja de St Stephen. Es tracta d'un espai d'extraordinària bellesa situada en un turó, de visita imprescindible per intuir l'impacte de l'ocupació japonesa a la ciutat.