Los doce obispos mártires del siglo XX en España
Los doce obispos mártires del siglo XX en España

Edice.-Edice, l'editorial de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), ha publicat el llibre "Los doce obispos mártires del Siglo XX en España", escrit per la directora de l'Oficina per a les Causes dels Sants, M ª Encarnación González Rodríguez . Amb motiu d'aquest aniversari, s'ha encarregat a la pintora Terol Nati Cañada una col·lecció amb els dotze retrats dels bisbes màrtirs en olis sobre taula. Cada retrat s'ha reproduït per al llibre.

És la primera vegada que en una mateixa publicació es recullen les imatges i les biografies de tots ells: Eustaquio Nieto Martín (Sigüenza); Salvio Huix Miralpeix (Lleda); Cruz Laplana y Laguna (Conca); Diego Miguel Serra Sucarrats (Segovia); Florentino Asensio Barroso (Barbastre); Manuel Basulto Jiménez (Jaén); Manuel Borràs i Ferré (auxiliar de Tarragona); Narciso de Esténaga y Echevarría (Ciudad Real); Manuel Medina Olmos (Guadix); Diego Ventaja Milán (Almería); Manuel Irurita Almándoz (Barcelona); i Anselmo Polanco Fontecha, OSA (Teruel).

""Los doce obispos mártires del Siglo XX en España" és el quart llibre de la col·lecció Màrtirs del Segle XX a Espanya. "Los primeros 479 santos y beatos mártires del siglo XX en España”, “Quiénes son y de dónde vienen”, i “Beatificación de 498 mártires del siglo XX en España" són els altres títols. El llibre s'ha editat en cartoné, consta de 196 pàgines, amb una mida de 19 x 26. El tiratge inicial ha estat de 1.000 exemplars. Es pot adquirir en llibreries religioses a un preu de 48 euros.