Salvad España, Salvad la Paz
Salvad España, Salvad la Paz

Editorial Siníndice. - "Salvad España, Salvad la Paz" va ser la consigna que el 1936 va encoratjar a milers de ciutadans de mig centenar de països per defensar el poble espanyol. Van arribar amb moltes dificultats, disposats a oferir la seva pròpia vida per la causa de la llibertat, la democràcia i la pau. Per això hem triat aquesta emblemàtica frase per editar aquesta obra en castellà, en el 75 Aniversari de l'inici de la nostra Guerra Civil. S'hi recullen desenes de testimonis de brigadistes amb els seus corresponents memorials, monuments o plaques commemoratives que es van erigir durant dècades, i que se segueixen aixecant avui, al Regne Unit i Irlanda per recordar-nos la generositat sense límits d'uns homes i dones que van arribar a nostre país carregats de ferms ideals.

"Salvad España, Salvad la Paz" ens acosta als protagonistes d'un temps històric, mitjançant la precisa traducció d'Isabel Alquézar i Berta Lázaro, i les precises reflexions dels professors Ernesto Muro i Mirta Núñez, en una edició coordinada per la professora María Pilar Salas Franco i editada per Siníndice al servei d'una noble causa: "ampliar la vista i estendre la mirada" sobre el nostre passat per cuidar més i millor del nostre present, en nom d'aquesta conquesta internacional encara pendent, la de la Pau mundial.

Edició a cura de Maria Pilar Salas Franco
Col·laboradors: Paul Preston, Ernesto Muro i Mirta Núñez. Institucions col·laboradores: CEDOBI, AABI, International Brigade Memorial Trust, Marx Memorial Library, Associació La Barranca i Ministeri de Cultura.
Primera edició: Logronyo, octubre de 2011.
Característiques: 400 pàgines. Inclou desenes de fotografies i documents mai abans vistos a Espanya.
PVP: 25 €. Preu sota comanda directe a info@sinindice.es: 25 € (incloent despeses d'enviament)