Miedo a la democracia
Miedo a la democracia

Informació oficial

Sinopsi

Després de la hostilitat de les grans potències a la República Espanyola, que va condicionar el resultat de la Guerra civil, havia interessos molt diversos. Però com explicar que els Estats Units de Roosevelt i del "New Deal" mostressin tal indiferència davant d'un conflicte que anunciava l'enfrontament contra el feixisme a que es veurien implicats poc després?

Aurora Bosch segueix el desenvolupament de la política espanyola a través d'una investigació a fons de la documentació confidencial del Departament d'Estat i de les informacions publicades per la premsa nord-americana, en una etapa que arrenca de setembre de 1923, quan l'ambaixador Moore saludava amb entusiasme la dictadura del general Primo de Rivera, i conclou al final de la Segona guerra Mundial, quan els governants nord-americans es van convèncer que la neutralitat respecte de l'Espanya republicana havia estat un error.

El seu llibre no només ens ajuda a situar la causa republicana en el context internacional, sinó que ens ofereix la perspectiva innovadora que deriva d'una mirada diferent sobre els esdeveniments d'Espanya.


L'autor
Aurora Bosch

Aurora Bosch és doctora en Geografia i Història per la Universitat de València. Les seves investigacions se centren en la guerra civil i la segona república, així com en el socialisme anglosaxó i el radicalisme nord-americà, que ha treballat directament gràcies a les seves estades a les universitats de Berkeley i UCLA. Actualment és professora d'història a la Universitat de València.

Fitxa tècnica
Data de publicació: 2012.01.26
384 pàgines
Idioma: Espanyol
ISBN: 978-84-9892-299-8
Codi: 10005722
Format: 15,5 x 23 cm.
Enquadernació: Tapa dura amb sobrecoberta
Col·lecció: Contrastes