Federico García Lorca
Federico García Lorca

Sinopsi
Quan va aparèixer per primera vegada aquesta amplíssima biografia de García Lorca, obra del millor dels seus coneixedors, l'hispanista irlandès nacionalitzat espanyol Ian Gibson, va suposar una fita en els estudis sobre el poeta granadí.

La seva apassionant vida, el seu paper central en la generació intel.lectual i artística més fèrtil de l'Espanya contemporània, així com les seves conviccions polítiques, estaven en franca contradicció amb els valors dominants fins gairebé quaranta anys després de la seva mort. I quan l'obra de Lorca-i ell mateix a través de la seva tràgica mort-s'havia convertit en mítica era difícil negar, però fàcil deformar, la seva peripècia vital. Aquesta obra de Gibson, recuperada ara coincidint amb el 75 aniversari de la mort del poeta, aclareix incògnites, dissipa boires, aclareix zones d'ombra d'una personalitat tan singular i carismàtica, pel que en molts aspectes i durant molt temps seguirà sent insuperable. La seva reedició no és només un homenatge a l'artista, sinó una exigència cultural de gran magnitud.

L'autor
Ian Gibson
Dublín, 1939
Ian Gibson, que va néixer a Dublín el 1939, és un hispanista mundialment reconegut. Des de 1984 té la nacionalitat espanyola. Entre les seves obres més cèlebres figuren Vida, pasión y muerte de Federico García Lorca (1998) i La vida desaforada de Salvador Dalí (1998). Les seves obres més recents són  Lorca-Dalí, el amor que no pudo ser  (1999), Viento del sur (1999)-la seva primera novela-, Yo, Rubén Darío (2002), Cela, el hombre que quiso ganar (2003) i  Dalí joven, Dalí genial (2004). Ian Gibson fa uns quants anys treballant en una magna biografia d'Antonio Machado.