Las trece últimas horas en la vida de García Lorca
Las trece últimas horas en la vida de García Lorca

El dia 16 d'agost de 1936, a dos quarts de dues de la tarda, un grup de civils i guàrdies d'assalt va detenir Federico García Lorca a casa dels seus amics la família Rosales. De matinada, el poeta va ser assassinat i enterrat en una fossa.

Setanta-cinc anys després nombroses incògnites segueixen envoltant la seva mort: qui la va ordenar?, Quines van ser les causes reals?, On va ser enterrat el seu cos?

Miguel Caballero ha dut a terme una exhaustiva investigació, profundament reveladora, que revela com van transcórrer les últimes hores en la vida de Lorca; descobreix per primera vegada els noms i històries de tots els seus executors, tant intel·lectuals com materials-amb la documentació gràfica oportuna per que a més de les seves vides coneguem els seus rostres-, i, sobretot, exposa les espúries causes de l'injust assassinat perpetrat per persones molt pròximes al propi Federico.

La conclusió és clara: aquest crim representa el que va ser la tragèdia de la Guerra Civil en un i altre bàndol, on es va aprofitar qualsevol causa, qualsevol circumstància, per desfer-se de veïns, amics o familiars incòmodes o simplement per saldar vells deutes.

Autor:
Miguel Caballero Pérez
Any:
2011