Cremeu Barcelona!
Cremeu Barcelona!

En una polsosa estació d'autobusos, a Ciutat de Mèxic, en Miquel espera l'arribada de la seva dona, Teresa, que no veu des de fa deu anys, i de la seva filla, que no coneix. Mentre les espera rememora amb amargor els esdeveniments que l'han portat fins a aquest lloc.

Els seus records el porten al gener del 39, dies abans que l'exèrcit rebel entrés a Barcelona.La República agonitza i la guerra està perduda, i la ciutat és ja una ombra del que era: el que pot fuig a la frontera i el que no espera resignat la sort del vençut. En aquestes condicions arriba l'ordre del Komintern d'arrasar la ciutat, destruir les vies de comunicació i centres neuràlgics d'energia, aigua i transport, per no deixar res dempeus a l'enemic. Miquel Serra, membre del PSUC i conseller de la Generalitat és l'encarregat de dur a terme aquesta ordre de terra cremada.Però en Miquel, en aliança amb en Corbacho, un sergent madrileny veterà de l'exèrcit republicà, i jugant-se la vida, boicoteja aquests plans i salvaguarda la ciutat.

Guillem Martí (Barcelona, 1988) és llicenciat en administració d'empreses i dret. Un treball de recerca iniciat durant el batxillerat li va descobrir l'oculta i fascinant història d'un oncle-avi que havia estat conseller de la Generalitat i va morir exiliat a Mèxic. Després d'anys d'indagacions, va decidir escriure una novel·la amb l'estreta col·laboració de l'escriptor Jordi Solé, que es va enamorar de la història des del primer moment. Així va néixer Cremeu Barcelona!, el llibre destinat a treure en Miquel Serra i Pàmies de l'oblit i donar a conèixer l'heroica aventura de com va salvar Barcelona, la seva ciutat. 

Autor:
Guillem Martí
Editorial:
Any:
2015