Hotel Florida. Verdad, amor y muerte en la Guerra Civil
Hotel Florida. Verdad, amor y muerte en la Guerra Civil

Turner Libros.-Hemingway necessitava un èxit. Martha Gellhorn volia viure perillosament. Barea sentia que la seva vida era una contradicció. Ilsa Kulcsar vivia per les seves idees. Gerda Taro i Robert Capa volien oblidar del seu passat. Els sis, cadascun amb el seu equipatge i la seva manera de mirar, arriben a Madrid i passen per l'hotel Florida, on es reunien els periodistes estrangers, els fotògrafs, els espies, els militars, sota l'estrèpit de les bombes, en una guerra que els va canviar a tots per sempre.

Hotel Florida «no és un estudi acadèmic ni una ficció. És una reconstrucció basada en cartes, diaris i memòries, documents oficials, pel · lícules, biografies, històries i notícies de l'època ». Un gran fresc de la Guerra Civil espanyola, dia a dia, personatge a personatge. Una guerra sobre la qual s'han escrit centenars de llibres, però cap com aquest.

L'autora

Amanda Vaill es va llicenciar a la universitat de Harvard i va treballar com a redactora i editora abans de dedicar-se de ple a l'escriptura. La seva obra sobre Gerald i Sara Murphy va ser finalista del premi National Book Critics Circle en la categoria de biografia, per Somewhere: The Life of Jerome Robbins va aconseguir un Guggenheim Fellowship, així com un Emmy i un Peabody per la seva adaptació a guió cinematogràfic. Ha escrit per a nombroses publicacions, des Allure a The Washington Post Bookworld. Viu a Nova York.

Autor:
Amanda Vaill
Editorial:
Any:
2014