De la utopia al camp de concentració
De la utopia al camp de concentració

Viena Edicions.-Ramon Arau, que va ser soldat de la lleva del biberó, explica en aquestes memòries les seves vivències com a militant antifeixista durant la Guerra Civil. Amb una gran precisió, com treballa un artesà, relata com va ser nomenat president de la secciód’estudiants del Sindicat de Professions Liberals de la CNT, la seva participació en els fets de Maig del 1937, l’estada a la Model, la incorporació a l’Exèrcit popular, els episodis de la batalla de l’Ebre i els seus esdeveniments... I tot sense haver tirat cap tret, ja que com a soldat va ser nomenat ajudant de la Secció d’Informació de l’estat major de la Brigada Mixta, Tercera Divisió del XV Cos d’Exèrcit.

Ramon Arau i Latre (Barcelona, 1920) va cursar els estudis secundaris a l’Institut-Escola. La guerra li va impedir d’accedir als estudis superiors. Com a soldat va formar part de la lleva del biberó i va participar en la batalla de l’Ebre. Actualment està preparant les seves memòries de la postguerra.

Salvador Domènech i Domènech (Barcelona, 1955), especialista en l’educació republicana, en fa l’edició contextualitzant l’obra i l’autor, i enriquint-la amb un annex documental i un plec de material gràfic. Un llibre que commemora el 75è aniversari de la fi de la Guerra Civil. Domènech és doctor en Pedagogia i màster en Assessorament Psicope da gògic per la Universitat de Barcelona. Com a escriptor ha fet recerca sobre el món escolar i educatiu a Catalunya i s’ha especialitzat en l’època de la Segona República. Ha publicat una dotzena de llibres, el més recent dels quals és Mestres i alumnes de la República (Viena Edicions, 2013). És l’editor literari de les obres d’Encarnació Martorell, i amb el present llibre inicia la col·laboració amb Ramon Arau.

Preu:19 euros

Pàgines: 272

Autor:
Ramon Arau i Latre
Editorial:
Any:
2014