La industria del Holocausto. Reflexiones sobre la explotación del sufrimiento judío
La industria del Holocausto. Reflexiones sobre la explotación del sufrimiento judío

Akal.- 'La industria del Holocausto', un llibre vehement, iconoclasta i polèmic, és la denúncia de adolorida veu que alça el fill d'uns supervivents contra l'explotació del patiment de les víctimes de l'Holocaust.

En aquesta obra fonamental, l'eminent politòleg Norman G. Finkelstein exposa la tesi que la memòria de l' Holocaust no va començar a adquirir la importància de què gaudeix avui dia fins després de la guerra àrab- sraeliana de 1967. Aquesta guerra va demostrar la força militar d'Israel i va aconseguir que els Estats Units el considerés un important aliat al Pròxim Orient. Aquesta nova situació estratègica d'Israel va servir als líders de la comunitat jueva nord-americana per explotar l'Holocaust per tal de promoure la seva nova situació privilegiada, i per immunitzar la política d'Israel contra tota crítica. Així, Finkelstein sosté que un dels majors perills per a la memòria de les víctimes del nazisme procedeix precisament d'aquells que s'erigeixen en els seus guardians .

Basant-se en una gran quantitat de fonts fins ara no estudiades, Finkelstein descobreix la doble extorsió a la qual els grups de pressió jueus han sotmès a Suïssa i Alemanya i als legítims reclamants jueus de l'Holocaust i denuncia que els fons d'indemnització no han estat utilitzats en la seva major part per ajudar els supervivents de l'Holocaust, sinó per mantenir en funcionament « la indústria de l'Holocaust» .

Fitxa tècnica

ISBN 978-84-460-3928-0

Any: 2014

Pàgines : 233

Preu sense IVA : 15,38 €

Autor:
Norman Finkelstein
Editorial:
Any:
2014