Europa en ruinas
Europa en ruinas

Capitán Swing Libros. - Aquest llibre ens arrossega com un remolí , introduint-nos en un moment de la història que sembla llunyà , una època que ens agrada descriure insulsa i nebulosamente com "l'hora zero" : Europa, en els anys en què la gent vivia en forats i entre la runa, un temps en què ningú era capaç d'imaginar un futur per al continent . L'aspecte del nostre continent al final de la II Guerra Mundial és una cosa que no es poden imaginar els que han nascut després, cap novel·la és capaç de reproduir l'inimaginable d'aquells anys. Les imatges més nítides les han proporcionat els autors que van seguir als exèrcits dels Aliats, els millors reporters d'Amèrica, i més tard els neutrals, "outsiders" que procedien de països no afectats per la guerra i no donaven crèdit als seus ulls .

H.M. Enzensberger va recopilar els relats d'aquests excepcionals testimonis oculars entre 1944 i 1948: periodistes com Martha Gelborn , Edmund Wilson o Janet Fanner , i escriptors com Max Frisch o el suec Stig Dagerman. Escrites sota la impressió directa de l'horror , les escenes que ens van transmetre són brutals i excèntriques, paoroses i commovedores , com les que avui ens arriben de l'anomenat Tercer Món .

L'autor

Kaufbeuren ( Alemanya ) , 1929
Poeta i assagista alemany , va estudiar Literatura , Llengües i Filosofia a les universitats d'Erlangen , Friburg , Hamburg i París . Ha viscut com a escriptor independent a Noruega , Itàlia , els EUA i Cuba , i actualment resideix a Munic. El 1965 va fundar la revista Kursbuch a l'editorial Suhrkamp que , fins a la seva desaparició el 2008, va ser un dels mitjans més importants dels intel·lectuals europeus. També va treballar com a editor de diversos llibres d'assaig i poesia, i com a traductor de l'anglès, francès, italià , espanyol i suec . Es va fer famós principalment pels seus assajos polítics però al llarg de la seva trajectòria, també s'ha dedicat al teatre i al guió radiofònic . Des de 1985 , és editor de la Andere Bibliothek .

Sens dubte , Hans Magnus Enzensberger és un dels intel ·lectuals més reconeguts dins i fora d'Alemanya . Guardonat amb múltiples premis nacionals i internacionals , va rebre el 1963 el Premi Georg Büchner. D'altres, com el Premi Ludwig Born i el Premi Príncep d'Astúries de Comunicació i Humanitats , reconeixen l'obra de la seva vida. L'any 2009 li van atorgar el Premi Sonning per la seva contribució a la cultura europea .

Fitxa tècnica

ISBN : 978-84-941690-6-9
Preu : 22 €

Autor:
Hans Magnus Enzensberger
Any:
2013