Guerra Grafica, Espagne 1936-1939
Guerra Grafica, Espagne 1936-1939

Éditions de La Martinière. -La Guerra Civil Espanyola va ser tant un conflicte armat com una guerra de la imatge. Tots dos bàndols van lluitar també a través de fotos, diaris o cartells. A través de 300 pàgines i més de 600 documents, aquest llibre et submergeix en aquesta extraordinària creativitat artística, on les inspiracions més apassionades anaven dirigides a un únic objectiu: la propaganda de guerra.

La Biblioteca del Pavelló de la República (Barcelona) afegeix en un post publicat al seu bloc que el llibre descobreix imatges inèdites del fotògraf alemany Walter Reuter, o dels americans Ione Robinson i James Abbe, a més de càrtels de Josep Renau, magnífiques revistes anarquistes, fullets, dibuixos inèdits de Sim o documents elaborats en els camps d'internament . Part del material del llibre procedeix, precisament, del CRAI Biblioteca Pavelló de la República .

L'autor


Michel Lefebvre és periodista a Le Monde, responsable de les edicions especials de la vida quotidiana. És autor de Kessel, Moral : deux reporters dans la guerre d’Espagne (Tallandier, 2006), de Brigades internationales, images retrouvées avec Remi Skoutelski (Seuil, 2003) i de Robert Capa, traces d'une légendes avec Bernard Lebrun (Éditions de La Martinière, 2011).

Fitxa tècnica
320 pàgines
Preu : 69 euros

Autor:
Michel Lefebvre, Marie-France de Palomera
Any:
2013