Atac i defensa de la rereguarda: els bombardeigs franquistes a les comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre 1936-1939
Atac i defensa de la rereguarda: els bombardeigs franquistes a les comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre 1936-1939

Cossetània Edicions.-'És un dolor, un cruel dolor, el veure les cases enderrocades, les parets caigudes, els trespols foradats, les runes amuntegades d’entremig de les quals han estat trets els morts i ferits que ja arriben a centenars. I és un conhort el comprovar que, a despit del llarg martiri, la vida persisteix, minvada però bategant, en els carrers que mostren, solta l’alt cel del Camp, les cases esbocinades i malmeses. A les cares dels reusencs i dels tarragonins apareixen els senyals del sofriment, però també els senyals del coratge. La gent del Camp fa la seva vida i la seva feina a despit de l’amenaça dels ruixats de foc'.

Antoni Rovira i Virgili «Dues ciutats màrtirs», La Humanitat, 28 d’agost de 1938.

Els autors

Ramon Arnabat Mata (Santa Margarida i els Monjos, 1957) és doctor en Història, professor de la Universitat Rovira i Virgili i membre del grup de recerca consolidat ISOCAC. És director del projecte Tots els Noms (el Penedès, 1931-1979), president de l’Institut d’Estudis Penedesencs i autor de diversos llibres i articles sobre la Segona República, la guerra civil espanyola i el franquisme.

David Íñiguez Gràcia (Barcelona, 1971), doctor en Didàctica de les Ciències Socials i Patrimoni per la Universitat de Barcelona, és investigador especialitzat en l’aviació i la guerra d’Espanya, i autor de diversos treballs sobre aquesta temàtica.

Ficha técnica

Preu: 25,00€
ISBN: 978-84-9034-116-2
Nombre de Pàgines: 800
Nombre d'il·lustracions: 344
Mides: 17 x 24 cm
Data primera edició: Setembre del 2013