Garbo, el espía
Garbo, el espía

Ediciones Destino.-D'entre totes les persones que van fer realitat la victòria aliada en la segona guerra mundial hi ha una la història resulta tan sorprenent, tan novel·lesca, tan espectacular, que costa creure que pugui ser certa. Però ho és.

El seu protagonista, Juan Pujol, va néixer a Barcelona a principis del segle XX i des de molt jove va demostrar ser un artista de l'engany i un ferotge antinazi. Convençut que estava dotat per a l'espionatge, després de la guerra civil espanyola es va oferir com a agent doble als Aliats, que no ho van acceptar a les seves files fins que no va demostrar que els alemanys confiaven en ell a cegues.

Els Aliats tenien les seves raons per dubtar: sota l'àlies de Garbo, Pujol va crear, per als serveis d'intel·ligència nazis, exèrcits fets d'aire, esquadres de vaixells que únicament existien en el seu cap i una xarxa d'agents formada només per ell mateix. Encara que la seva veritable gran actuació va consistir a fer creure als alemanys que el desembarcament del dia D tindria lloc a Calais, i no a Normandia, el que va facilitar l'atac aliat i el principi del final de la segona guerra mundial.

Després de la contesa, i tement la venjança dels nazis supervivents, Pujol va fugir d'Europa, va fer creure a la seva família que havia mort i va refer la seva vida amb un altre nom. Durant gairebé quaranta anys, el seu parador es va convertir en el sant grial dels historiadors de l'espionatge de la segona guerra mundial. Però l'home que amb la seva portentosa imaginació s'havia convertit en una peça clau de la intel·ligència britànica encara tenia reservada una última i estel·lar aparició ...

Fitxa tècnica


Data de publicació: 2013.09.12
408 pàgines
Idioma: Català
ISBN: 978-84-233-4705-6
Format: 14,5 x 22,7 cm.
Presentació: Rústica amb solapes
Col · lecció: Imago Mundi
Traductors: Marc Jiménez Buzzi | Francisco López Martín

Autor:
Stephan Talty
Editorial:
Any:
2013