Leni Riefenstahl. Memorias
Leni Riefenstahl. Memorias

Editorial Lumen.-Leni Riefenstahl és una de les personalitats més controvertides del segle XX. Admirada i odiada per igual, és considerada una de les cineastes més innovadores del seu temps, gràcies, principalment, als documentals que va rodar per Hitler.

Després de molts anys de descrèdit per la seva proximitat al Führer, el 1987 Leni Riefenstahl va decidir explicar la seva versió dels fets en unes memòries fascinants, que constitueixen en si mateixes un viatge per un segle atroç. En un to franc i desafiant, la dona compte els seus inicis com a ballarina, les seves tempestuoses relacions sentimentals, els seus desitjos de ser actriu, posteriorment frustrats per la seva entrega a la direcció cinematogràfica, art que revolucionaria amb obres com El triomf de la voluntat, sobre un congrés del partit nazi, i Olympia, el documental sobre els jocs olímpics celebrats a Berlín el 1936.

La directora revela sense embuts la seva admiració per la personalitat d'Hitler, els seus sonats enfrontaments amb Goebbels o la seva amistat amb Albert Speer i Josef von Sternberg, recordant l'esplendor i la glòria que va viure en els anys trenta i després la llarga travessia pel desert de la postguerra, que va acabar amb la seva carrera i amb els seus somnis.

Polèmiques i absorbents, tenses en tot moment, aquestes memòries, que tornen a les llibreries als deu anys de la mort de la seva autora, conformen l'autoretrat d'una dona d'excepcional talent les afinitats electives enfosquir per sempre la seva vida i la seva obra.

L'autora

Leni Riefenstahl (1902-2003) va voler ser ballarina, després actriu i finalment va acabar dedicant-se a la direcció cinematogràfica. Entre 1933 i 1936, va rodar diversos documentals per a Hitler, tals com La victòria de la fe o Olympia, que s'han convertit en clàssics del gènere, admirats i estudiats per la seva innovadora tècnica. Al final de la segona guerra mundial, va ser empresonada i jutjada per la seva relació amb la jerarquia nazi. Mai es va lliurar de la sospita de col·laboració. Després d'anys de penúries en què va ser incapaç de reprendre el seu treball, al final de la seva vida va aconseguir publicar dos llibres de fotografia sobre tribus africanes, molt elogiats, i va rodar un documental sobre el món subaquàtic. Va morir a Baviera als 101 anys.

Fitxa tècnica

Títol Memòries
Autor (és) Leni Riefenstahl
Preu amb IVA 33,90 €
Data publicació 03/2013
Pàgines 928

Autor:
Leni Riefenstahl
Editorial:
Any:
2013