Las Brigadas Internacionales
Las Brigadas Internacionales

Edicions Dau.-Les Brigades Internacionals van ser unitats militars, compostes per desenes de milers de voluntaris de tot el món, que van participar en la Guerra Civil costat de l'exèrcit de la Segona República. Les Brigades van lluitar en la defensa de Madrid, les batalles del Jarama, Guadalajara, Brunete, Belchite, Terol i l'Ebre, entre moltes altres. Bona part dels antics brigadistes van tornar a actuar en el moviment de la resistència durant la Segona Guerra Mundial.

En els mapes es poden observar gràficament els principals episodis bèl·lics i polítics, i també la gran quantitat de personalitats que van donar suport a la República, dins i fora dels camps de batalla, com André Marty, Milton Wolff, Simone Weil, Artur London, Josip Broz-Tito, W. H. Auden o Willy Brand. Per a la seva elaboració ha estat necessària la consulta de biblioteques especialitzades, arxius, mapes de l'època i documents de tota mena. Enriqueixen la lectura una introducció històrica, comentaris per a cada mapa i una cronologia detallada.

Es tracta del segon tom de l'Atles de la Guerra Civil Espanyola, una nova i rigorosa aproximació a aquell conflicte des de la perspectiva social, política i militar. En definitiva, una fita en la cartografia històrica del nostre país.

Els autors

Víctor Hurtado
Mèxic DF, 1948

Economista i Doctor Història. Des de l'any 1985 s'ha especialitzat en cartografia històrica que l'ha portat a publicar nombrosos atles en les principals editorials i revistes del país i de l'estranger. Entre les seves obres destaquen els mapes de: La Historia en su lugar, Historia del Arte Español i l'Atles de la Guerra Civil a Catalunya.

José Luis Martín Ramos

Catedràtic d'Història Contemporània de la Universitat Autònoma de Barcelona. La seva principal línia d'investigació s'ha centrat en la història del marxisme polític, amb diverses publicacions sobre la UGT i el PSOE i, de manera molt particular el PSUC. En els últims anys està treballant en la història de la Guerra Civil a Catalunya. Ha estat codirector de la revista L'Avenç i director de la revista Historiar.

Autor:
Víctor Hurtado José Luís Martín Ramon
Editorial:
Any:
2013