La victoria nacional
La victoria nacional

Alianza Editorial.-L'historiador americà i expert en història d'Espanya, Michael Seidman ofereix en el seu últim llibre, La victoria nacional. La eficacia contrarrevolucionaria en la Guerra Civil, una original versió de com Franco i els nacionalistes van administrar l'economia i aconseguir el suport de les elits i les classes mitjanes per aconseguir la victòria final sobre els republicans i l'esquerra revolucionària. Segons Seidman, "els nacionalistes espanyols van ser una excepció entre els moviments contrarevolucionaris del segle XX", perquè a diferència d'altres exèrcits van aconseguir controlar la inflació, el proveïment d'aliments i la manca de material militar, sense que l'escassetat fes efecte en les seves files .

Segons l'autor, Michael Seidman, els "nacionals" espanyols són una excepció entre els moviments contrarevolucionaris del segle XX, perquè van aconseguir evitar la inflació i l'escassetat d'aliments i de subministraments militars, que va ser el que va bloquejar no només als seus adversaris republicans, sinó també a altres contrarevolucionaris, com els russos blancs i els nacionalistes xinesos. L'autor documenta com el règim de Franco, repressiu i controlador, produïa menjar per les tropes i els civils, pagava de forma regular a soldats, camperols i treballadors, i protegia els drets dels terratinents grans i petits. Aquests factors, juntament amb una propaganda nacionalista pro catòlica, reforçar la solidaritat a la zona "nacional".

L'autor
Nascut a Filadèlfia. Michael Seidman és professor d'història europea i comparativa a la Universitat de Carolina del Nord (Wilmington). Ha publicat, entre altres llibres, Trabajadores contra trabajo: obreros en Paris y Barcelona durante los Frentes Populares (1936-38), A ras de suelo: historia social de la República durante la guerra i La revolución imaginaria: estudiantes y trabajadores parisinos en 1968.

La fitxa

I.S.B.N.: 978-84-206-0863-1
Preu: 28,00

Autor:
Michael Seidman
Editorial:
Any:
2012