Victor 'Young' Perez
Victor 'Young' Perez

Victor ‘Young’ Perez és un biopic del jove campió del món de boxa jueu tunisià deportat al camp d’extermini d’Auschwitz el 1943.

El film (veure tràiler) està protagonitzat per Brahim Asloum, el primer boxejador francès en aconseguir guanyar la medalla d’or en els jocs olímpics de Sidney 2000 en la categoria mini mosca i el campionat del món l’any 2007 per la World Boxing Association (WBA).

El film relatà la carrera de Perez, quan a principis dels anys 30 es trasllada del seu país natal a París amb el seu coach i germà gran Benjamin. El mateix
1930 obté el campionat francès de pes mini mosca i un any més tard el campionat del món, fet que el converteix en el campió del món més jove de la història de la boxa. Perez va continuar lluitant fins al 1938 amb un total de 133 combats amb 91 victòries (27 per KO) i 26 derrotes.

La seva història de la pobresa a la riquesa finalitza de manera tràgica quan és internat al camp de concentració de Drancy, als afores de París, i deportat a Auschwitz III-Monowitz l’octubre de 1943. Allí és forçat pels nazis a combatre per a la seva diversió.

El director del film és Jacques Ouaniche,un guionista/director i productor francès. Aquest és el seu debut com a director de llargmetratges. 

Any:
2013
Gènere:
Holocaust
Director:
Jacques Ouaniche
Intèrprets:

Brahim Asloum, Steve Suissa.