The Railway Man
The Railway Man

Els guanyadors de l'Oscar Colin Firth i Nicole Kidman protagonitzen 'The Railway Man', la història real d'Eric Lomax , un soldat britànic en la Segona Guerra Mundial que va suportar esgotadores condicions com a treballador forçat en el ferrocarril de la mort de Tailàndia després de ser capturat per les tropes japoneses.
 La pel·lícula està protagonitzada per Colin Firth i Nicole Kidman, dos dels actors més coneguts del món del cinema actual , que per primera vegada comparteixen repartiment.Després de la seva presentació al Toronto International Film Festival (TIFF), el film del director australià Jonathan Teplitzky competeix aquest mes de setembre a la secció oficial del Festival de Cinema de Sant Sebastià. El primer passi està programat per dimarts que ve, 24 de setembre, a les 19.00 hores. El festival oferirà quatre passis més del film. El film s'estrenarà a Espanya el 13 de desembre sota el títol "Un largo viaje".

Eric Lomax (Colin Firth) és un home tranquil fascinat des de petit pels ferrocarrils. Coneix Patti (Nicole Kidman), una tarda en un tren escocès. És l'any 1983.

Així neix un festeig i el casament entre la parella, però en la nit de noces i durant moltes de les nits següents Eric sucumbeix a malsons paralitzants. Ell no li proporcionaa ella cap explicació.
Confosa i ferida per la llunyania del seu nou marit, Patti entaula amistat amb l'amic d'Eric, Finlay (Stellan Skarsgård), qui finalment revela el terrible secret del seu marit, va ser un dels milers de soldats britànics capturats pels japonesos durant la Segona Guerra Mundial. Eric es va veure obligat a treballar en la construcció del ferrocarril entre Tailàndia i Birmània, conegut com el Ferrocarril de la Mort. Lomax va ser brutalment torturat per un oficial japonès quan van descobrir una ràdio secreta. En adonar-se que només hi ha una manera de salvar el seu matrimoni, Patti comença la recerca de l'home que obsessiona l'ànima del seu marit.


L'adaptació de Jonathan Teplitzky del best seller de memòries de Lomax, publicades el 1995, narra la impressionant i veritable història del viatge èpic d'un home feia el perdó als que li havien fet un dany increïble.
 Jonathan Teplitzky va néixer a Sydney, Austràlia. Ha dirigit nombrosos vídeos musicals, comercials i sèries de televisió, així com els films Better Than Sex (2000), Gettin ' Square (2003) i Burning Man (2011).


No és la primera vegada que la història de Lomax, que va morir el 2012 als 93 anys d'edat, ha estat tractada cinematogràficament. El 1995 el documental "Enemy, My Friend? ", De Mike Finlason capturar la trobada entre Lomax i un dels seus torturadors, Takashi Nagase

Any:
2013
Gènere:
Pacífic
Director:
Jonathan Teplitzky
Intèrprets:

Colin Firth, Nicole Kidman, Stellan Skarsgård