Lore
Lore

Primavera de 1945, la resistència alemanya s'esfondra. Mentre les forces aliades escombren Alemanya, cinc nens s'embarquen en un viatge que posarà a prova totes les idees que tenim de la família, l'amor i l'amistat. Amb el seu pare nazi i la seva mare empresondat per les forces nord-americanes i russes, es troben abandonats a un destí incert. Lore es fa càrrec dels seus germans i germanes, guiant-los de des Baviera a través d'un país devastat, cap a la seguretat de la casa de la seva àvia situada a 900 quilòmetres al nord. En el camí, els nens lluiten per sobreviure a les condicions que castiguen la postguerra mentre Lore comença a entendre la realitat i les conseqüències de les accions del seu pare nazi, el seu suport a Hitler i la seva guerra desastrosa, els seus coneixements i el suport directe de les atrocitats de l'Holocaust.

Premi "Pilar Miró 'al millor nou director en l'edició 2012 de la Setmana Internacional de Cinema-Valladolid Seminci

La cineasta australiana Cate Shortland va obtenir el premi que reconeix la tasca dels directors amb menys experiència del certamen amb 'Lore', el seu segon llargmetratge. A la cinta Shortland adapta la novel·la de Rachel Seiffert, on es narra un viatge iniciàtic dels fills d'un oficial de les SS durant el qual els nens comencen a tenir consciència de les atrocitats realitzades pels seus éssers més estimats.

Tràiler oficial de 'Lore'

Any:
2012
Gènere:
Postguerra
Director:
Cate Shortland
Intèrprets:

Saskia Rosendahl, Nele Trebs, André Frid, Mika Seidel, Kai-Peter Malina, Nick Holaschke, Ursina Lardi, Hans-Jochen Wagner, Sven Pippig, Philip Wiegratz, Katrin Pollitt