dimecres, 23 de novembre de 2016 Tornar a les notícies
Vuit grups de recreadors rememoren diumenge a Flix el final de la batalla de l'Ebre

Diari de Guerra.-23/11/2016.-Vuit grups de recreadors participaran diumenge, 27 de novembre, en la tercera edició de la recreació del final de la batalla de l'Ebre, a Flix.  78 anys enrere, la matinada del 16 de novembre de 1938, el municipi va ser l’escenari de la retirada de les darreres forces de l’exèrcit republicà que havien lluitat a la Batalla de l’Ebre: creuant el pont de ferro, dinamitat després que passés l’últim soldat, el XV Cos de l’Exèrcit Republicà posava fi a aquella llarga batalla.

Per recordar aquests fets i homenatjar a les víctimes de la guerra civil espanyola,  se celebra la recreació. L’esdeveniment serà dirigit pel grup de recreadors “Voluntarios de Fayón”, i comptarà amb la col·laboració de recreadors de la Terra Alta, el País Valencià i l’Aragó que s’encarregaran de tot el dispositiu de recreació històrico-militar. Hi participaran també recreadors del cos de Mossos. A més, enguany es podrà veure també la recreació d’un combat aeri protagonitzat per dos avions d’època: un Messerschmitt Bf 109 de la Legió Cóndor i un Polikarpov I-15 “Chato”, una novetat que es va incorporar a la recreació l’any passat.

L’esdeveniment està coorganitzat per l’Associació Cultural La Cana de Flix, hi col·laboren el grup Flexus Teatre i l’Associació de Dones de Flix, i compta amb el suport del COMEBE. A més, al voltant de la recreació s’han programat un seguit d’activitats de divulgació històrica i de memòria durant el cap de setmana:

Dissabte 26 de novembre. 09.00 h > Caminada guiada pels espais de la darrera línia de resistència del Tossal de Mont-redons. Lloc: Bassa de les Clotxes.
Dissabte 26 de novembre. 19.00 h > Projecció del film “Ebre: del Bressol a la Batalla”. Lloc: Cinema de la Unió Social.
Diumenge 27 de novembre. 11.00 h > Recreació del final de la Batalla de l’Ebre. Lloc: Passeig de l’Ebre