dilluns, 29 d'agost de 2016 Tornar a les notícies
L'excavació no descobreix ni rastre del suposat tren d'or nazi a Polònia

Agències.-29/08/2016.-Els caçatresors que buscaven un mític 'tren d'or nazi' que suposadament va ser sepultat pels alemanys al final de la Segona Guerra Mundial al sud-oest de Polònia han anunciat que no han trobar rastre del comboi. Després de dues setmanes de recerca 'no hi ha res', ha declarat a l'AFP Andrzej Gaik, el portaveu de l'equip germanopolaco que va buscar a la regió de Walbrzych amb l'ajuda d'georadars, perforadores i excavadores.
"Aquesta nit hem decidit interrompre les obres, cal admetre que no han donat resultat", va precisar fa unes dies.

Els caçatresors van iniciar les seves indagacions malgrat l'avís desfavorable d'especialistes de l'Acadèmia de Mines de Cracòvia, que no obstant això no van excloure la hipòtesi d'un túnel ocult. Gaik, va indicar dijous, que el mateix equip tornarà a excavar al setembre, en un lloc "molt proper", un cop aconseguides les corresponents autoritzacions legals.

El polonès Piotr Koper i l'alemany Andreas Richter havien anunciat el "descobriment" a l'agost de 2015, després d'haver examinat el terreny amb georadars.
Aquestes suposades proves després van resultar ser falses. Els rumors a la regió al·ludeixen a dos trens desapareguts a la primavera de 1945 que contenien suposadament or i obres d'art. A la zona hi ha importants túnels subterranis construïts pels alemanys en l'època nazi, inclosos els del castell de Ksiaz (Fürstenstein), prop de Walbrzych.