dijous, 21 de juliol de 2016 Tornar a les notícies
El museu d'Auschwitz-Birkenau prohibeix l'ús de Pokémon Go a l'antic camp d'extermini

Redacció.-21/07/2016.- El museu memorial d'Auschwitz-Birkenau ha demanat als responsables de Pokémon Go que suprimeixin l'antic camp de concentració i extermini nazi del joc per a telèfons mòbils. "Dimarts vam enviar una carta a l'empresa Niantic demanant que suprimeixi la geolocalització del camp en la seva aplicació", ha afirmat el portaveu del museu, Pawel Sawicki. "Considerem aquestes pràctiques fora de lloc. Va ser aquí on milers de persones van patir, jueus, polonesos, gitanos, russos i gent d'altres nacions", va explicar. "Volem sensibilitzar de manera general a tots els productors de jocs sobre el respecte de la memòria de les víctimes del camp de mort nazi més gran de la Segona Guerra Mundial", ha afegit.

'Pokémon Go' és un nou joc de realitat augmentada molt popular que empra tecnologia GPS i permet als seus participants rastrejar llocs del món real per trobar a les petites criatures virtuals. Han circulat notícies sobre gent jugant a Auschwitz i en altres llocs que recorden esdeveniments tràgics a tot el món.
El joc, produït per Niantic, també va provocar polèmica al museu de l'Holocaust de Washington, que va demanar als seus visitants que no juguin dins el seu recinte, segons un comunicat de dimecres.

Visita del papa Francesc
El camp d'Auschwitz rebrà la visita del papa Francisco i d'almenys 300.000 joves durant les Jornades Mundials de la Joventut, que tindran lloc de 26 al 31 de juliol a Cracòvia (sud de Polònia).