dimecres, 20 de juliol de 2016 Tornar a les notícies
El Centre 115 de Corbera d'Ebre inaugura 'Abans d'ahir', un viatge fotogràfic de 1933 a 1945

Diari de Guerra.-20/07/2016.- Aquest proper dissabte, 23 de juliol, a les 11:00 h s’inaugurarà, a la sala polivalent del CI 115 dies de Corbera d’Ebre, l’exposició fotogràfica Abans d’ahir, obra del periodista Andreu Caralt. L'autor construeix un relat cronològic entre 1933 i 1945 a partir d’objectes quotidians, convertits en testimonis de la història, i d’espais històrics, despullats de la vida humana. Vol ser, doncs, un clam en defensa de la preservació dels espais de memòria, un llegat que ens permet mantenir viva la història

Per tercer any el Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l’Ebre (Comebe) participa en el programa Ebre,Art&Patrimoni organitzat des del Servei d’Atenció als Museus de les Terres de l’Ebre, amb la col·laboració dels Serveis Territorials de Cultura de les Terres de l’Ebre.

Enguany el nexe d’unió del programa, que abasta un total sis centres museístics, és la fotografia, sota el nom genèric de Territori(fotografia) memòria viva. La fotografia, doncs, esdevé una eina per a construir i conservar la memòria d’un territori i de la gent que hi viu.

Andreu Caralt és un periodista especialitzat en la Guerra Civil, la Segona Guerra Mundial i l’Holocaust. Combina la seva feina a la redacció del Diari de Tarragona amb el seu diari digital, Diari de Guerra, i és un dels socis fundadors de l’empresa de turisme de memòria Terra Enllà.

Abans d’ahir és la seva tercera exposició fotogràfica, precedida de Flors contra l’oblit i Normandia, 70 anys després, que es també es van poder veure a la sala polivalent del CI 115 dies de Corbera d’Ebre.

En aquesta ocasió, a través de les imatges, l’autor construeix un relat cronològic entre 1933 i 1945 a partir d’objectes quotidians, convertits en testimonis de la història, i d’espais històrics, despullats de la vida humana. Vol ser, doncs, un clam en defensa de la preservació dels espais de memòria, un llegat que ens permet mantenir viva la història. Viatge en el temps i l’espai, a través d’indrets d’Alemanya, Polònia, Hongria, França, Rússia, Japó i diversos punts de la geografia espanyola. Tot plegat un recordatori que aquella tragèdia no va passar fa massa temps, va ser abans d’ahir, i que no hi ha cap garantia que no torni a succeir.

L’exposició romandrà oberta entre el 23 de juliol i l’11 de setembre, i es podrà visitar coincidint amb l’horari d’obertura al públic del CI 115 dies de Corbera d’Ebre.