dijous, 31 de març de 2016 Tornar a les notícies
Carmena proposa rebatejar el Valle de los Caídos com a 'valle de la paz'

Agències.-31/03/2016.-L'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, ha proposat canviar el nom del conjunt escultòric franquista del Valle de los Caídos pel de "valle de la paz" i donar a aquest enclavament del municipi de Sant Lorenzo de l'Escorial en el qual està enterrat Francisco Franco i José Antonio Primo de Rivera "una nova visió i nous valors". "Tots estem d'acord que és un lloc que s'ha de mantenir. No hi ha ningú que vulgui dinamitar la zona, però sí que seria correcte i considerable donar-li una nova visió i incorporar-nous valors. 'El valle de la paz' seria un bon nom que atorgar-li ", ha assenyalat en una entrevista amb diversos estudiants de la Universitat Autònoma de Madrid - Sonia del Pozo, David Aranda i Christian García--i recollida en la publicació digital Le Miau Noir.

Carmena també ha advocat per canviar el nom de l'Arco de Triunfo situat al madrileny districte de Moncloa-Aravaca pel de 'L'arc de la concòrdia' o 'L'Arc de la Democràcia', un assumpte sobre el qual sí que podria tenir incidència al formar part del seu àmbit municipal. Referent a això, ha indicat que en la seva opinió "no té sentit mantenir un nom d'un monument amb el qual es commemora un cop d'Estat dut a terme contra el Govern legalment establert".

"Quan se li canviï el nom, i emfatitzant de nou en aquest aspecte, no es pretendrà enjudiciar la conducta de les persones que es van alçar en un moment concret de la història, perquè això és una cosa del passat. El que es pretendrà amb això és dotar a la ciutat de Madrid d'una sèrie d'elements positius, com pot ser la cultura democràtica ", ha afegit.