dilluns, 14 de març de 2016 Tornar a les notícies
Un supervivent israelià d'Auschwitz de 112 anys és l'home de major edat del món

Agències.-14/03/2016.- Un israelià de 112 anys que va viure les dues guerres mundials i va sobreviure al camp de concentració nazi d'Auschwitz és l'home més ancià del món, va anunciar divendres Guinness World Records. Israel Kristal té 112 anys amb 178 dies. Marc Frigatti, director de Guiness World Records, li va lliurar divendres a Kristal un certificat a la seva llar a Haifa. "No conec el secret per a una llarga vida", va dir Kristal. "Crec que tot es determina des de dalt i mai coneixerem els motius".

Guinness va indicar que Kristal va néixer el 1903 en una família jueva ortodoxa a prop del poble Zarnow a Polònia. Es va mudar a Lodz per treballar en la confiteria de la família en 1920. Durant l'ocupació nazi a Polònia, va ser confinat a un gueto i després enviat al camp de concentració a Auschwitz.

Kristal va sobreviure a l'Holocaust pesant només 37 quilograms i fou l'únic supervivent de la seva gran família. Es va mudar a Israel el 1950 a on "va créixer tant a la seva família com a la seva reeixida botiga de dolços", va dir Guinness.

Susannah Mushatt Jones, una nord-americana de 115 anys nascuda el 1899, és la persona i ldona més vella del món.