dilluns, 18 de gener de 2016 Tornar a les notícies
El FC Barcelona estrena avui una pel·lícula sobre Josep Suñol, el president afusellat el 1936

Redacció.-18/01/2016.-El cinema Aribau de Barcelona estrena avui, dilluns, 18 de gener, la pel·lícula, Josep Suñol: Un crit valent', un film sobre la figura del president Josep Suñol i Garriga, assassinat per soldats franquistes a l’estiu del 1936. L'estrenà s'ha programat a les 20.30 hores, i comptarà amb l’assistència del president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont; de la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell; del president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, i de membres de la Junta Directiva, a més de personalitats del món blaugrana.

El documental, de 50 minuts de durada, ha estat impulsat pel FC Barcelona i realitzat per Minoria Absoluta, amb la direcció de Francesc Escribano i amb l’actor Pere Arquillué en el paper del president barcelonista. La transformació física d’Arquillué en Josep Suñol, gràcies al maquillatge, ha estat acompanyada d’un viatge de recerca que l’ha ajudat a descobrir el personatge que havia d’interpretar, un home de gran personalitat que a més de ser president del FC Barcelona va ser un dels prohoms més importants del seu temps.

Amb un guió escrit per David Castillo i la realització a càrrec de David Barragán, el documental té elements de ficció i inclou també testimonis de diferents personatges de la vida barcelonista. ‘Un crit valent’ pretén ser un homenatge vibrant i original a la figura i l’obra de Josep Suñol, un personatge irrepetible en la història del FC Barcelona i de Catalunya.

El colofó de l’Any Suñol


La restauració de la figura històrica de Josep Suñol i Garriga al lloc que en justícia li correspon culmina ara amb aquest documental que serà el colofó a l’Any Suñol. Durant el 2015, i tal com va decidir la Junta Directiva, s’han desenvolupat diferents accions per recuperar la figura de Suñol, oblidada al llarg de més de 60 anys. Durant l’Any Suñol s’ha creat un espai permanent al Museu del Club, amb objectes i documents propietat del Museu, de l’arxiu familiar i procedents de l’Arxiu Nacional de Catalunya. La Llotja Presidencial del Camp Nou ja porta el nom de Llotja President Suñol i al mes de maig passat es va celebrar l’acte institucional de la nova nomenclatura amb la presència de les màximes institucions del país, i l’historiador Josep Maria Solé i Sabaté va pronunciar una conferència magistral al mes de juny sobre la figura de Suñol i el període històric en relació amb el FC Barcelona i Catalunya.