dimecres, 25 de novembre de 2015 Tornar a les notícies
El Govern espanyol contribueix amb 100.000 euros al manteniment del museu d'Auschwitz-Birkenau

Agències-25/11/2015.-El Govern espanyol ha contribuït amb 100.000 euros a la conservació de l'antic camp de concentració i extermini nazi d'Auschwitz-Birkenau, on s'estima que van ser assassinats més d'un milió de persones durant la II Guerra Mundial . Espanya es converteix així en el país número 36 que se suma a fons per garantir la restauració i el manteniment d'Auschwitz, ha confirmat Piotr Cywinski, director de la Fundació Auschwitz-Birkenau, encarregada de gestionar les aportacions.

Auschwitz-Birkenau és avui un gran museu que serveix per recordar una de les pàgines més negres de l'Holocaust, encara que el pas del temps ha fet efecte en els barracons i altres edificis del recinte, que requereixen inversions per evitar la seva deterioro. L'any 2008 es va crear un fons amb l'objectiu de reunir 120 milions d'euros per finançar les obres necessàries per preservar el complex.

Cywinski va explicar que aquests diners, sortit del pressupost del Ministeri d'Afers Exteriors espanyol, s'invertirà en generar interessos anuals, amb els quals es podran pagar les obres per a la conservació de les restes del camp per a les futures generacions.

Fins ara Alemanya és el país que més ha aportat al fons, amb 60 milions d'euros, mentre que els Estats Units ha contribuït amb al voltant d'onze milions d'euros, Polònia amb deu milions, i Àustria, amb sis milions. El recinte commemoratiu, que comprèn el complex Auschwitz-Birkenau, abasta unes 200 hectàrees de terrenys amb 155 edificacions i 300 ruïnes, incloent les de les cambres de gas i els crematoris. En 1979 va ser declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco i cada any rep la visita més d'un milió de turistes de tot el món.