dimarts, 14 de juliol de 2015 Tornar a les notícies
La Fundació Francisco Franco demandarà als alcaldes que retirin símbols franquistes

Agències.-14/07/2015.-La Fundació Nacional Francisco Franco (FNFF) reprovarà i demandarà als alcaldes i regidors que aprovin la retirada de "monuments, vidrieres, escuts i esteles per danys al patrimoni històric artístic del poble espanyol". En un comunicat la Fundació respon així a l'anunci de diversos alcaldes, com Madrid, València, Saragossa, la Corunya, Cadis i Santiago de Compostel·la, d'adaptar els carrers dels municipis a la Llei de Memòria Històrica i retirar la simbologia franquista existent.

Per a la FNFF, això no és el prioritari "davant els greus problemes contra els que van clamar en la campanya electoral", com la malnutrició infantil o els desnonaments. Afegeix que l'extrema esquerra, el PSOE i els nacionalistes han tornat a enfrontar als espanyols i "no vacil·len a difondre mentides", especialment sobre el nombre de desapareguts encara per enterrar.

Acusa el PP de ser "responsable de l'actual clima de discòrdia per negar-se a derogar" la llei de memòria històrica i aplicar-la en "nombrosos municipis contra el sentir dels seus votants". Segons la seva opinió, si cal deixar només en les llistes de carrers als "irreprotxables demòcrates" caldria eliminar també a La Pasionaria, Santiago Carrillo o Lluís Companys. "Davant d'aquesta nova campanya revengista", la Fundació proposa la derogació "com més aviat" de la Llei de Memòria Històrica i el respecte als noms dels carrers i monuments com a testimoni d'una època d'Espanya, "alguns sufragats per voluntat popular, el judici s'ha de deixar als historiadors i no als polítics "