dimecres, 24 de juny de 2015 Tornar a les notícies
El nou Ajuntament de Pamplona estudiarà sumar-se a la querella argentina contra el franquisme

Agències.-24/06/2015.- L'alcalde de Pamplona, ​​Joseba Asiron (EH-Bildu), ha traslladat a l'advocat Carlos Slepoy i al col·lectiu 'Sanfermines 78 Gogoan' el suport del consistori a la feina que realitzen perquè es jutgin els crims del franquisme i ha avançat que els serveis jurídics estudiaran si l'Ajuntament de Pamplona es persona en la querella argentina iniciada el 2010.

Asiron ha mantingut una reunió de treball amb Slepoy i els membres del col·lectiu, en què li han demanat no només un "suport polític" a la causa, sinó també que el consistori es personi en aquesta querella. Asiron ha expressat el "compromís" com a alcalde amb "les víctimes, la memòria, la justícia i la reparació".

Pel que fa a la demanda de l'advocat i el col·lectiu 'Sanfermines 78 Gogoan' que l'Ajuntament es personi en la querella, Asiron ha explicat que es va a consultar als serveis jurídics sobre aquesta possibilitat. "L'únic límit serà precisament aquest", ha explicat. A partir d'aquí, ha afegit l'alcalde de la capital navarresa, "estarem en contacte amb ells i en funció de com es vagin desenvolupant els esdeveniments, per descomptat, mantindrem el compromís que tenim com a Ajuntament", ha tancat.

Al Parlament
L'advocat Carlos Slepoy i el col·lectiu 'Sanfermines 78 Gogoan' també s'han reunit aquest dimarts amb la presidenta del Parlament foral, Ainhoa ​​Aznárez, a més de amb representants de diversos grups parlamentaris als quals els han traslladat les seves demandes a favor que s'investiguin els crims del franquisme. Slepoy ha defensat que tot i que "això en principi espanta, perquè aquests temes no cal remoure'ls, en les societats que s'ha aconseguit fer justícia s'ha millorat la democràcia". "Això ho han entès perfectament les persones amb les que hem parlat, estan també d'acord, tot i que han estat reunions informals. Confiem que aquestes trobades que hem tingut sigui eficaç per a la tasca que tenim", ha destacat.